Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

ConfeCat reclama als ajuntaments catalans una línia d’ajudes similar a la de Madrid amb el sector hoteler

ACN Barcelona.-La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració (ConfeCat) ha reclamat als ajuntaments catalans una línia d’ajudes similar a la que ha impulsat el consistori de Madrid amb el sector hoteler […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració (ConfeCat) ha reclamat als ajuntaments catalans una línia d’ajudes similar a la que ha impulsat el consistori de Madrid amb el sector hoteler (amb bonificacions fiscals per valor d’11,8 MEUR). “Aquests ajuts marquen el camí a seguir per tal d’ajudar a pal·liar la dramàtica situació que viu la indústria turística i de la restauració a Catalunya”, ha assenyalat la Confecat, que aposta per rebaixes o exoneracions –d’entre el 50 i el 100%- en impostos i taxes municipals com l’IBI, l’IAE, escombraries, parades d’hotel, guals o terrasses. “Aquestes mesures no tan sols pal·liarien una crítica situació econòmica empresarial sinó que salvarien milers de llocs de treball”, ha avisat l’entitat.

IBI: exoneració del 50% i pagament fraccionat del 50% restantPel que fa a l’IBI, la ConfeCat reclama la seva rebaixa tant a nivell estatal com municipal. Concretament demana l’exoneració del 50% i l’aplaçament del 50% restant fraccionat -a pagar a partir del 2023- en 4 anys. Pel que fa a l’IAE i altres taxes i impostos municipals (escombraries, parades d’hotel, guals, terrassa…), la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya demana l’exoneració del 100% des de març del 2020, durant tots els mesos afectats en que no hi ha hagut activitat i fins que es constati una situació d’estabilitat.Només el 26,5% dels hotels de Barcelona estan obertsEl Gremi d’Hotels de Barcelona es va avançar aquest cap de setmana i va reclamar al consistori liderat per Colau que articuli ja ajudes per al sector com ha fet Madrid. L’entitat encapçalada per Jordi Mestre es queixa que fa temps que hi ha converses obertes i que encara “no han fructificat”. “Esperem que aquestes converses es materialitzaran de forma imminent amb propostes que recullin la línia d’ajudes anunciades per Madrid i, fins i tot, que arribin a millorar-les”, manifestava el Gremi d’Hotels de Barcelona, que recordava que ara mateix hi ha oberts només 116 hotels dels 438 que hi ha al cens, un 26,5%. Les ocupacions oscil·len entre el 10 i el 15%, i els preus han caigut al voltant del 60%.