Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024
Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024

Condemnen tres neonazis a pagar 690 euros de multa cadascun per una pallissa a independentistes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Tres homes d’ideologia neonazi han estat condemnats aquest dimarts a pagar 690 euros de multa cadascun per la pallissa que van donar a tres manifestants independentistes al metro de Barcelona el 9 de setembre de 2018. La fiscalia, que demanava un any i nou mesos de presó, ha rebaixat la petició de pena fins als dos mesos i 25 dies de presó. Els acusats han acceptat la rebaixa i la condemna se’ls ha substituït per una multa. Els fets van passar al migdia, quan els tres neonazis, tornant d’una manifestació en contra de l’independentisme, van veure al vagó de metro tres joves amb samarretes amb consignes favorables a la independència del País Basc i van començar a increpar-los i a colpejar-los fins que Mossos de paisà els van aturar.

Segons l’escrit de qualificació de la fiscalia, els tres acusats van acudir a una manifestació sota el lema ‘Recuperant la dignitat’. Després de la mobilització, van entrar a la línia 1 del metro i a l’estació del Clot van pujar les tres víctimes. Una d’elles portava una samarreta on s’hi llegia ‘Euskal herria’.

Publicitat

Segons la fiscalia, un dels acusats es va fixar en el jove de la samarreta i el va començar a insultar, dient-li: “indepe de merda, anem a pegarnos, terrorista”. Després de proferir els insults va passar a l’agressió física i va començar a colpejar el noi.

Els dos joves que acompanyaven la víctima van mirar de protegir-lo i d’impedir els cops. En aquell moment, agents de Mossos d’Esquadra de paisà van intervenir i van aturar la baralla.

Segons el relat de la qualificació, dos d’ells van rebre una puntada cada un i el tercer una bufetada. Els altres dos  atacants van contribuir a la pallissa mantenint un “ànim exaltat”.

A l’estació de Navas, la víctima va baixar del vagó i va fugir corrents mentre el neonazi que l’havia pegat li cridava: “Et rebentaré, maricon de merda”.

També segons el relat de fiscalia, durant els fets, els atacants van estar fent la salutació feixista i entonant proclames nazis com ‘sieg heil’ (que es tradueix com ‘visca, eterna la victòria’).

Les víctimes van patir diferents lesions: un d’ells, una contusió a la panxa, un altre una contusió al canell i el tercer una contusió a les cervicals. Cap d’aquestes lesions, però, els va impedir seguir la seva vida normal.

Aquest dimarts, abans d’entrar al judici, la fiscal, que ocupava l’acusació en solitari davant la manca d’acusació particular, ha ofert una rebaixa als atacants a canvi de reconèixer els fets i aquests l’han acceptat. Part de la rebaixa es deu a l’aplicació de dues condicions atenuants: dilacions indegudes en el procés (han passat quatre anys des dels fets) i la reparació del dany, justificada pel pagament que ja havien realitzat a les víctimes en concepte d’indemnització.

Davant de les tres magistrades de la sala s’han identificat com a autors dels fets i han escoltat la sentència que se’ls ha imposat.

Així doncs se’ls ha condemnat a cada un per un delicte de lesió de drets fonamentals (en aquest cas, el dret a la llibertat d’expressió) i per tres delictes de lesions (un per cada persona a la que van pegar), que es tradueix en una multa de 690 euros a cada un i a la imposició d’indemnitzacions a les tres víctimes, que sumen un total de 1.860 euros extra que hauran de pagar entre els tres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió