Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Comencen les obres per millorar el ferm de l’A-2, entre els enllaços de les carreteres de Corbins i Balaguer

ACN Corbins.-Les obres per millorar el ferm a l’A-2 en sentit Saragossa han començat aquest dimarts. En concret, aquestes pròximes dues setmanes s’actuarà entre els punts quilomètrics 460 i 475, […]

Avatar
Agències 25/05/2021

ACN Corbins.-Les obres per millorar el ferm a l’A-2 en sentit Saragossa han començat aquest dimarts. En concret, aquestes pròximes dues setmanes s’actuarà entre els punts quilomètrics 460 i 475, en el tram comprès entre els enllaços de les carreteres de Balaguer (C-13) i Corbins (C-12) en direcció Saragossa i les següents dues setmanes en el mateix tram sentit Barcelona. Segons ha explicat el sotsdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, l’objectiu és tenir renovats a finals de juny 8 quilòmetres d’aquesta autovia. “Era una obra molt necessària”, ha reconegut Crespín, que aquest dimarts ha visitat els treballs d’una de les vies amb més trànsit de la demarcació de Lleida ja que hi passen uns 40.000 vehicles diaris, un terç dels quals pesants.

Els treballs duraran unes quatre setmanes i, mentre s’executin, les dues primeres setmanes s’ha tallat el tram en direcció Saragossa i es desvia el trànsit en el tram afectat per la calçada en sentit Barcelona que, funciona de forma bidireccional i amb només un carril per sentit. D’aquí quinze dies els talls seran en sentit contrari. Això provoca que, sobretot en hores punta, es creïn algunes retencions.A més, s’han tancat els carrils de desceleració i acceleració i els ramals d’accés a la calçada lateral des de la C-13 en sentit Saragossa, tot i que aquestes restriccions no s’aplicaran durant els caps de setmana.Les obres de millora del ferm a l’A-2 a les comarques de Lleida en el tram comprès entre els enllaços de la C-12 i la C-13 comencen després que recentment hagin acabat les del tram de 4,5 quilòmetres entre les sortides de Torrefarrera i Corbins, també en sentit Saragossa. Aquests treballs formen part del projecte de millora que el Ministeri durà a terme en 15 quilòmetres de l’A-2, entre Torrefarrera i els Alamús, amb un pressupost de 7,6 milions d’euros. L’any passat el Ministeri ja va rehabilitar el ferm en el mateix tram, però aleshores en direcció Barcelona.