Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Comença el rodatge de la pel·lícula de Pau Calpe ‘Tros’, amb Roger Casamajor i Pep Cruz

ACN Barcelona.-S’ha començat a rodar la pel·lícula ‘Tros’, una coproducció de TV3 dirigida per Pau Calpe. L’acció se situa a Alcastrer, un poble fictici del Segrià que retrata, d’una banda, […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Barcelona.-S’ha començat a rodar la pel·lícula ‘Tros’, una coproducció de TV3 dirigida per Pau Calpe. L’acció se situa a Alcastrer, un poble fictici del Segrià que retrata, d’una banda, un món rural despoblat, envellit i a punt de desaparèixer, i de l’altra, la bellesa del paisatge de secà. En aquest entorn, els pagesos se senten abandonats i desprotegits tot i l’augment de recursos policials. Per això han creat el sometent, patrulles nocturnes organitzades que ronden les terres per evitar robatoris de maquinària agrícola i que no compten amb el favor de les forces de l’ordre. El film, protagonitzat per Roger Casamajor i Pep Cruz, és l’adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Rafael Vallbona, que va rebre el XXVè Premi Ferran Canyameres.

A banda de Casamajor i Cruz, bona part del càsting està format per actors amateurs locals. Al costat de la direcció de Pau Calpe hi ha el guió de Marta Grau a partir de la novel·la de Vallbona i la direcció de fotografia de Gina Ferrer.