Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Col·loquen cartells per conscienciar sobre la convivència entre el turisme i l’activitat agrícola i ramadera de muntanya

|

- Publicitat -

ACN Prullans.-La Federació Raça Bruna dels Pirineus (Februpi) impulsa una campanya per facilitar la convivència entre l’activitat turística i la del sector primari que es duu a terme a les àrees de muntanya. Així, han fet un centenar de cartells on, de manera simpàtica i amb un toc d’humor, volen conscienciar els visitants de tots els “riscos i perills” que poden trobar si entren en aquestes zones, com ara sentir el toc de campanes, veure els ramats que hi viuen o la tasca que hi fan els agricultors i ramaders. El primer d’aquests cartells s’ha col·locat aquest dilluns en una de les entrades del poble de Prullans (Cerdanya) i la idea és frenar les conductes incíviques detectades entre una petita part dels turistes que visiten els entorns naturals.

El president de la Februpi, Joan Noguera, ha explicat que la campanya pretén ser una crida a la població per a què “s’adapti a les característiques particulars dels pobles de muntanya i de la vida a pagès”. Tot i això, ha volgut deixar clar que si bé la gran majoria dels turistes respecten l’entorn, hi ha una minoria de persones que no ho fan i que aquest percentatge està creixent tenint en compte l’augment d’afluència de visitants als entorns naturals. La iniciativa s’inspira en d’altres accions que s’han dut a terme a França i altres territoris i s’espera que diversos municipis decideixin sumar-s’hi i instal·lin els cartells.Per la seva banda, l’alcalde de Prullans, Albert Maurell, que també es ramader, creu que els “conflictes de convivència” que s’han donat no arriben a ser considerats un problema. Tot i així, veu necessari enviar el missatge sobre la necessitat de cal “conviure” amb el sector primari. En aquest sentit, ha afegit que els cartells no volen ser ofensius i ha detallat algunes problemàtiques amb les quals es troben, com ara l’entrada de persones a finques que estan a punt de dallar o els residus que hi deixen.Mentre, l’alcalde d’Olvan (Berguedà), Sebastià Prat, també ha assistit a l’acte i creu que cal anar explicant l’activitat que es desenvolupa a les muntanyes per tal de conscienciar les persones que visiten aquestes zones. A més, ha posat com a exemple les conseqüències que té pels ramats el fet de deixar obert algun dels fils dels tancats i ha insistit també en la problemàtica vinculada a la brossa que s’hi aboca en aquests entorns. La campanya ha arrencat just el primer dia d’estiu, època on s’espera una major afluència de visitants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió