Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Colau diu que ajudarà “des de Barcelona” a assolir pactes progressistes pel 23-J

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La líder dels comuns, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que adjudarà “des de la ciutat de Barcelona” a aconseguir pactes progressistes de cara a les eleccions del 23 de juliol convocades per Pedro Sánchez. En una intervenció des del Cercle d’Economia, Colau ha dit que “sempre que pugui” contribuirà a forjar aliances d’esquerres, tant a la capital catalana com a l’Estat espanyol. En referència al resultats de les municipals, Colau ha afirmat que el candidat de JxCat, Xavier Trias, va guanyar “per molt poc”. “En canvi, hi ha una amplíssima majoria progressista de 24 regidors que seguiré defensant que es posin d’acord”, ha assegurat des de l’Hotel W.

Colau ha defensat des del Cercle d’Economia que tots els reptes als que ha de fer front Barcelona en el futur – entre els que ha destacat l’emergència climàtica, la diversificació del model de negoci més enllà del turisme i treballar per una economia justa- “es resoldran millor amb governs progressistes”. 

Publicitat

“És veritat que el senyor Trias va quedar primer, però per molt poc”, ha insistit Colau. “Va ser molt ajustat”, ha afegit. 

Davant dels assistents al Cercle, Colau ha dit que fins d’aquí a tres setmanes no es configura el nou ajuntament i que, per tant, ella està “molt feliç d’exercir el rol institucional d’alcaldessa”. 

La líder dels comuns ha dit estar “molt agraïda a la col·laboració del Cercle”, una instutició que ha descrit com a “molt arrelada a la ciutat” i de la que ha destacat la interlocució “serena, dialogant i constructiva”. 

“Hem estat d’acord en algunes coses, i en d’altres no, però sempre des de la lleialtat institucional, i hem trobat ganes de col·laborar i defensar Barcelona i la seva gent”, ha afirmat. 

Colau ha defensat la feina feta des de l’Ajuntament. “No només hem superat tots aquest anys difícils, sinó que Barcelona ha anat modelant el futur i avui és una capital internacional especialment ben posicionada”, ha insistit. 

<strong>El 23-J, un “toc d’emoció” per al Cercle</strong>

En la inauguració del Cercle, el president de la institució, Jaume Guardiola, ha admès que la “inseperada” convocatòria d’eleccions espanyoles ha afegit un “toc d’emoció” a la reunió, que comptarà, entre d’altres, amb la presència els propers dies de Pedro Sánchez i Alberto Nuñez Feijóo, així com el president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió