Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Colau busca per segona vegada un soci privat per construir 4.500 habitatges de lloguer assequible

ACN Barcelona.-El govern municipal de Barcelona ha reactivat la cerca un soci privat per construir 4.500 habitatges de lloguer assequible després que el concurs del mandat passat quedés desert. La […]

Avatar
Agències 16/06/2020

ACN Barcelona.-El govern municipal de Barcelona ha reactivat la cerca un soci privat per construir 4.500 habitatges de lloguer assequible després que el concurs del mandat passat quedés desert. La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martín, ha explicat a la comissió de Drets Socials que per buscar un soci per convertir Habitatge Metròpolis Barcelona en una societat d’economia mixta s’ha modificat el plec de condicions “per fer-lo més atractiu que mai”. Ha justificat la necessitat d’un operador privat per fer “de palanca” per la “reactivació econòmica”. L’oposició ha dit que l’equip de govern ha generat desconfiança en el sector privat. Només JxCat hi ha votat a favor, la resta de grups s’han reservat el vot pel plenari.

Martín ha explicat que els 4.500 habitatges que volen construir en els propers anys i que han de beneficiar entre 11.000 i 12.000 persones són “un projecte pioner a l’Estat que s’emmiralla en altres projectes de països europeus”.La regidora ha argumentat el lideratge públic ha d’estar “en primer terme” a l’hora de generar habitatge públic i de lloguer assequible però ha afegit que “per fer un salt d’escala” i “jugar un paper de palanca i reactivació econòmica” cal la col·laboració privada.En el mateix sentit, ha explicat que des del consistori continuaran treballant perquè “els elements que dificulten projectes com aquest” dels executius espanyol i català es modifiquin. L’oposició ha criticat “el fracàs reiterat de cada plec que havia de sortir per buscar un operador privat” durat el mandat anterior que han atribuït a la “desconfiança” creada al sector privat. Diversos grups també han lamentat que el plec no hagi passat per l’aprovació a l’Àrea Metropolitana.El nou plec de condicions hauria de servir per la selecció d’un soci privat per transformar Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) en una societat d’economia mixta. El procés de licitació i adjudicació del contracte per a la selecció de soci privat està previst pel procediment negociat amb publicitat.