Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Ciutat Vella es dota d’un nou pla econòmic per reactivar el districte i diversificar el comerç

ACN Barcelona.-El districte de Ciutat Vella de Barcelona ha desenvolupat un nou Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) dotat amb 17,6 milions d’euros de pressupost. El pla, 2021-2023, relleva l’anterior i […]

Agències 18/07/2021

ACN Barcelona.-El districte de Ciutat Vella de Barcelona ha desenvolupat un nou Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) dotat amb 17,6 milions d’euros de pressupost. El pla, 2021-2023, relleva l’anterior i fixa com un dels eixos principals la reactivació econòmica del districte i la diversificació del teixit comercial. El pla s’ha dissenyat tenint en compte les afectacions que ha tingut la pandèmia sobre el territori i estableix accions específiques per a cadascun dels barris, amb especial èmfasi en el Gòtic, amb més monocultiu turístic. L’anterior PDE estava pressuposat en uns 11 milions d’euros i tenia més durada (2016-2021) aquest compta amb més pressupost i es concentra en tres anys.

La proposta actual, que té el suport de Barcelona Activa, es basa en una anàlisi acurada de quina és la situació en cadascun dels barris de Ciutat Vella i preveu diverses mesures per millorar-la. Una de les conclusions de l’anàlisi feta pel consistori és que la crisi generada per la pandèmia ha accentuat una tendència, que és que el model econòmic depèn en excés de l’economia del visitant.Entre les mesures per combatre la desertificació i millorar la situació econòmica als barris hi ha els programes ‘Amunt Persianes’, ‘Impulsem el que Fas’ o la 3a edició de la convocatòria de Baixos de Protecció Oficial a partir d’aquest mes de juliol. A més, dins de l’estratègia ‘Amunt Persianes’, i reforçant l’estratègia del districte de Baixos de Protecció Oficial, s’ha establert la creació d’una cartera pública de locals de planta baixa específica per al districte. La previsió és que l’Ajuntament adquireix en propietat locals buits en planta baixa per tal de posar-los a disposició de projectes econòmics de persones, empreses o entitats a partir de 2022. El pressupost disponible per a crear aquesta cartera és de 6 milions.