Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Cinc projectes de l’estat espanyol per trobar una vacuna contra la covid-19 comencen els assajos preclínics

ACN Madrid .-El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, diu que dels 12 projectes que s’estan desenvolupant a l’estat espanyol per desenvolupar una vacuna contra la covid-19, cinc ja […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Madrid .-El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, diu que dels 12 projectes que s’estan desenvolupant a l’estat espanyol per desenvolupar una vacuna contra la covid-19, cinc ja tenen “candidat vacunal” i han començar a fer assajos preclínics en animals. Un d’ells, a més, ja ha acabat aquesta etapa i els resultats són “molt esperançadors”. Durant la roda de premsa, posterior al Consell de Ministres, Duque ha anunciat també que el govern espanyol estan finançant la reconversió i adaptació de mitjans productius de diverses empreses veterinàries que produïen vacunes per animals amb l’objectiu que “d’aquí a pocs mesos” puguin garantir una producció estatal de dosis tant si la vacuna la descobreixen científics d’aquí o de l’estranger.

En aquest sentit, el ministre ha dit que aquestes empreses estan en converses amb d’altres a nivell internacional per poder portar “part de la fabricació a Espanya”. Duque s’ha mostrat convençut que “hi haurà vacuna” tot i que ha dit que encara falten moltes proves. En aquest sentit, ha dit que creu que en un període entre 6 i 12 mesos es podrien començar a aplicar vacunes disponibles a través de la UE. “Seran de diferents tipus i efectivitats, no sabem si la primera serà efectiva”, ha dit. En relació a això, ha remarcat que és “possible” que existeixi fabricació massiva dos o tres mesos abans si les proves surten bé.