Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Christian Alonso guanya el concurs de direcció del centre d’art La Panera de Lleida

|

- Publicitat -

ACN Lleida – L’investigador cultural, comissari i docent Christian Alonso (Lleida, 1987) ha guanyat el concurs de direcció del centre d’art La Panera de Lleida. El projecte proposat per Alonso s’articula entorn de quatre objectius: enfortir el seu paper de l’equipament com a plataforma de creació contemporània en l’àmbit de les arts visuals, arts digitals, arts musicals, sonores, i arts del cos; consolidar la institució com a centre de recerca, experimentació, pensament i formació artística, comissarial, i de mediació; convertir el compromís amb el territori en un eix transversal a la programació de La Panera, i mantenir, reforçar, diversificar i complementar els àmbits d’Educació, Programes públics i Documentació existents.

Aquests objectius s’inscriuen en un programa més general que es proposa implementar la metodologia de la sostenibilitat mediambiental i social a la pràctica institucional i produir projectes de comissariat que estiguin travessats per la perspectiva de gènere, feminista, ecològica i postcolonial. També pretén contribuir a una relació afectiva, constructiva i multilateral amb els veïns del barri, de la ciutat i del territori per afavorir el benestar comú.

Publicitat

<strong>Investigador cultural, comissari i docent</strong>

Christian Alonso és Doctor Internacional, Màster i Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i té una dilatada experiència en l’àmbit de la recerca, docència, gestió, coordinació, producció i comunicació de programes educatius, projectes de comissariat, de mediació i producció artística d’àmbit nacional i internacional.

A més, Alonso ha treballat com a professor d’Història i Teoria de l’Art a la Universitat de Lleida, a l’Escola Superior de Disseny ESDi–Universitat Ramon Llull, i a la Universitat de Barcelona. Ha estat coordinador de projectes del grup de recerca Art Globalització, Interculturalitat (Universitat de Barcelona), i coordinador i membre fundador del programa d’estudis i pràctiques comissarials ‘On Mediation’.

El seu treball analitza les relacions entre l’art i la ecologia en l’actual context de crisis climàtiques i socials, caracteritzat per la precarietat existencial i l’augment de les dinàmiques autoritàries, racistes, xenòfobes i sexistes. En la seva recerca i pràctica comissarial, Alonso explora la capacitat de l’art de produir formes de vida afectives, creatives i transformadores. Ha treballat aquest tema com a curador, com a autor i editor de llibres i revistes, com a coordinador de congressos, simposis, seminaris i tallers d’art i pensament crític, i com a director de projectes de recerca artística aplicada.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió