Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Christian Alonso guanya el concurs de direcció del centre d’art La Panera de Lleida

ACN Lleida – L’investigador cultural, comissari i docent Christian Alonso (Lleida, 1987) ha guanyat el concurs de direcció del centre d’art La Panera de Lleida. El projecte proposat per Alonso […]

Agències 05/07/2022

ACN Lleida – L’investigador cultural, comissari i docent Christian Alonso (Lleida, 1987) ha guanyat el concurs de direcció del centre d’art La Panera de Lleida. El projecte proposat per Alonso s’articula entorn de quatre objectius: enfortir el seu paper de l’equipament com a plataforma de creació contemporània en l’àmbit de les arts visuals, arts digitals, arts musicals, sonores, i arts del cos; consolidar la institució com a centre de recerca, experimentació, pensament i formació artística, comissarial, i de mediació; convertir el compromís amb el territori en un eix transversal a la programació de La Panera, i mantenir, reforçar, diversificar i complementar els àmbits d’Educació, Programes públics i Documentació existents.

Aquests objectius s’inscriuen en un programa més general que es proposa implementar la metodologia de la sostenibilitat mediambiental i social a la pràctica institucional i produir projectes de comissariat que estiguin travessats per la perspectiva de gènere, feminista, ecològica i postcolonial. També pretén contribuir a una relació afectiva, constructiva i multilateral amb els veïns del barri, de la ciutat i del territori per afavorir el benestar comú.

<strong>Investigador cultural, comissari i docent</strong>

Christian Alonso és Doctor Internacional, Màster i Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i té una dilatada experiència en l’àmbit de la recerca, docència, gestió, coordinació, producció i comunicació de programes educatius, projectes de comissariat, de mediació i producció artística d’àmbit nacional i internacional.

A més, Alonso ha treballat com a professor d’Història i Teoria de l’Art a la Universitat de Lleida, a l’Escola Superior de Disseny ESDi–Universitat Ramon Llull, i a la Universitat de Barcelona. Ha estat coordinador de projectes del grup de recerca Art Globalització, Interculturalitat (Universitat de Barcelona), i coordinador i membre fundador del programa d’estudis i pràctiques comissarials ‘On Mediation’.

El seu treball analitza les relacions entre l’art i la ecologia en l’actual context de crisis climàtiques i socials, caracteritzat per la precarietat existencial i l’augment de les dinàmiques autoritàries, racistes, xenòfobes i sexistes. En la seva recerca i pràctica comissarial, Alonso explora la capacitat de l’art de produir formes de vida afectives, creatives i transformadores. Ha treballat aquest tema com a curador, com a autor i editor de llibres i revistes, com a coordinador de congressos, simposis, seminaris i tallers d’art i pensament crític, i com a director de projectes de recerca artística aplicada.