Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Cervera es compromet a situar els drets socials “al mateix nivell que l’educació o la sanitat”

ACN Barcelona.-La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s’ha compromès aquest dimarts a situar els drets socials “al centre de totes les polítiques” i “al mateix nivell que altres drets […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s’ha compromès aquest dimarts a situar els drets socials “al centre de totes les polítiques” i “al mateix nivell que altres drets com l’educació o la sanitat”. Cervera s’ha reunit aquesta tarda amb una delegació de la junta directiva de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes. En la trobada, ambdues parts han coincidit en la necessitat d’impulsar amb urgència el Pla de Rescat Social del Govern per fer front a la crisi provocada per la pandèmia. La reunió també ha servit per abordar altres temàtiques com la necessitat de “consolidar l’habitatge com un dret social bàsic que cal protegir des de l’Administració”.

També s’ha posat sobre la taula abordar les qüestions relatives a la regulació en matèria de pobresa energètica; la coordinació entre l’ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania, o l’arribada dels Fons Next Generation, entre d’altres. Totes aquestes mesures, ha exposat la consellera Cervera, tenen com a objectiu fer front a la crisi de la covid-19 i impulsar “un sistema social que garanteixi totes les eines per aconseguir la igualtat d’oportunitats” de la ciutadania.