Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

CCOO veu “desproporcionat i oportunista” l’ajust de plantilla del 42% que preveu l’empresa de càtering aeri Newrest

ACN Barcelona.-La multinacional del càtering aeri Newrest vol reduir la seva plantilla a l’Estat un 42% a través d’un procediment mixta (ERO+ERTO). La mesura afectaria a 481 treballadors d’un total […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Barcelona.-La multinacional del càtering aeri Newrest vol reduir la seva plantilla a l’Estat un 42% a través d’un procediment mixta (ERO+ERTO). La mesura afectaria a 481 treballadors d’un total de 1.124. A Catalunya, Newrest disposa de dos centres de treball amb més de 200 persones al Prat de Llobregat, més dues persones treballadores a Girona.En un comunicat, CCOO ha qualificat els plans de Newrest de “desproporcionats i oportunistes”. El sindicat apunta que el personal de l’empresa pateix, des del mes de març, un ERTO de força major sense cap mesura d’acompanyament econòmica ni social. Amb una situació econòmica molt difícil, derivada de la manca d’activitat aèria, la direcció planteja ara, a més, extincions massives i definitives.

CCOO recorda que la pandèmia és “conjuntural” i que s’han establert mesures flexibles per evitar la destrucció d’ocupació i mantenir el teixit productiu. Per a CCOO l’objectiu de l’empresa sembla ser el de desprendre’s de gran part d’una plantilla qualificada i amb experiència d’anys de treball, amb condicions de treball dignes, per anar substituint-les per una plantilla de menor salari i condicions de treball, i així augmentar els beneficis a costa únicament d’abaratir els costos laborals.

Relacionats