Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

CCOO i UGT aplaudeixen les “bones dades” d’atur a l’abril però alerten: “La reducció no ha estat homogènia”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – CCOO i UGT han aplaudit les “bones dades” d’atur a l’abril a Catalunya (-7.359 persones i +33.089 afiliats) però han alertat del seu component “estacional” i de les diferències significatives entre sectors. “La reducció no ha estat homogènia i s’ha concentrat en l’agricultura i la indústria”, ha precisat el responsable de Mercat de Treball i Economia de CCOO, Albert Ferrer. “La disminució també ha estat desigual per sexes amb un atur femení que encara representa el 57,4% del total, mentre que un 25% de les persones sense feina estan fora de la cobertura de prestacions”, ha continuat Ferrer. Els sindicats reclamen “avançar” ara cap a la plena ocupació de qualitat, en la millora de les condicions laborals i en la protecció de les persones.

“És indispensable reforçar les polítiques actives d’ocupació per reduir l’atur estructural de llarga durada i en els majors de 45 anys”, ha insistit el responsable de Mercat de Treball i Economia de CCOO, que també ha parlat d’estendre els plans de d’igualtat, reforçar les polítiques de gènere, millorar la cobertura social i abordar l’accés a l’habitatge. “És absolutament imprescindible ja que, des de fa temps, és un dels principals problemes de les persones treballadores i un dels elements que determina la pobresa i exclusió social”, ha constatat Ferrer. “L’increment del preu del lloguer i de compra són obstacles per a moltes llars treballadores, que pateixen grans dificultats per poder viure, especialment en aquells municipis més tensionats”, han recordat des de CCOO de Catalunya.

Publicitat

“Cal augmentar de manera significativa el parc d’habitatge públic de lloguer, així com activar totes aquelles polítiques que siguin útils perquè l’habitatge sigui realment accessible”, ha afegit el sindicat liderat per Javier Pacheco. “Ens trobem davant símptomes inequívocs d’una millora del nostre mercat de treball, la qual cosa ens emplaça a abordar el repte de la plena ocupació de qualitat, que hauria de permetre superar xacres com la subocupació i deixar de ser una anomalia a nivell europeu”, ha conclòs CCOO de Catalunya.

<strong>UGT celebra “el rècord històric” d’afiliats: “Cal abordar ara l’atur estructural”</strong>

Per la seva banda, UGT de Catalunya ha celebrat el “rècord històric” d’afiliats a la Seguretat Social en un mes d’abril. “Després de més de dos anys de l’aprovació de la reforma laboral, l’ocupació continua augmentant i ho fa de la mà de la contractació indefinida. Ara és moment de millorar les condicions de la contractació i abordar l’atur estructural”, ha apostat el sindicat liderat per Camil Ros, que considera “crucial” dirigir l’atenció cap als factors que contribueixen a l’escalada de la precarietat laboral. “L’atur de llarga durada, el juvenil i el de les persones de més de 45 anys continuen sent grans problemes en el nostre mercat laboral, així com les altes taxes de parcialitat i de parcialitat involuntària”, ha enumerat el sindicat.

“Per tal d’abordar aquestes problemàtiques estructurals és imprescindible que fem una revisió de les polítiques actives d’ocupació i que aquestes posin al centre dels seus objectius a les persones treballadores”, ha exigit UGT de Catalunya, que igualment recepta incrementar els recursos econòmics i humans del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). “És cabdal per tal de poder donar un acompanyament personalitzat i millorar les oportunitats d’inserció laboral per a totes aquelles persones que estan en recerca de feina”, ha manifestat el sindicat, que insisteix en la necessitat d’una reducció de la jornada laboral cap a les 35 hores setmanals “sense deixar de caminar cap a les 32 hores”. Cal millorar les condicions laborals, treballant menys i cobrant més”, ha conclòs UGT de Catalunya, tot copiant el lema de la passada manifestació de l’1 de maig.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió