Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

CCOO exigeix que l’accés dels treballadors al registre salarial sigui “una realitat” per acabar amb la bretxa de gènere

ACN Barcelona.-CCOO impulsa una campanya per exigir a les empreses que facilitin el registre salarial als treballadors per acabar amb la bretxa salarial. Ho han anunciat dues membres de Dones […]

Avatar
Agències 21/02/2020

ACN Barcelona.-CCOO impulsa una campanya per exigir a les empreses que facilitin el registre salarial als treballadors per acabar amb la bretxa salarial. Ho han anunciat dues membres de Dones i Polítiques LGTBI del sindicat, Alba Garcia i Lídia Sandalines, en una roda de premsa on han presentat un informe que indica que les dones joves cobren un 27% menys que els homes de la mateixa edat. La campanya s’impulsa arran de la negativa d’algunes empreses a facilitar el registre salarial a la representació sindical, una obligació que recull el reial decret llei 6/2019 de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes a la feina. Garcia explica que si no obtenen resposta passaran “a l’acció” i denunciaran les empreses.

De fet, a nivell estatal, CCOO s’ha unit a una campanya europea per fer obligatori a través d’una directiva de la Unió Europea la publicació de la informació salarial. Amb l’objectiu d’acabar amb les desigualtats, la campanya es diu ‘Bretxa salarial de gènere, acabem amb el secretisme’. La secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO, Alba Garcia, també ha remarcat que “la bretxa forma part del resultat d’un cúmul de situacions” i que “el nivell d’ocupació de les dones genera la “bretxa salarial”. Garcia també ha denunciat la diferència de salari segons el lloc d’origen, ja que “les dones treballadores que han nascut en un altre país cobren un 25 per cent menys respecte les dones autòctones”. Per altra banda, una de les autores de l’informe i membre de la secretaria de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO, ha aclarit que la bretxa salarial entre dones i homes joves es pot atribuir al “tipus de feina que desenvolupen les dones” i al fet que les “dones aguanten més el temps d’estudi i això les obliga a tenir un treball a temps parcial”.Les dones de més de 45 anys cobren un 35% menys que els homes de la mateixa edat, segons indica l’informe, que a més afirma que al sector privat i a les empreses petites és on es genera més bretxa salarial de gènere. En aquest sentit, Garcia ha ressaltat que “el sector públic ha de donar exemple al privat” i que “tot i la igualtat d’accés, en el sector públic encara persisteix una bretxa del 15%”. Garcia també ha denunciat que, segons l’informe, “encara falten 50 anys per tenir igualtat retributiva” i que “això requereix el compromís de tothom en fer accions positives”.