Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

CCOO diu que l’ERO de Girbau és “il·legal” perquè està directament relacionat amb la crisi de la covid-19

ACN Vic.-CCOO denuncia que l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat Girbau és “il·legal”. L’empresa, dedicada a la maquinària de bugaderia professional amb seu a Vic, va al·legar motius […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Vic.-CCOO denuncia que l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat Girbau és “il·legal”. L’empresa, dedicada a la maquinària de bugaderia professional amb seu a Vic, va al·legar motius econòmics i organitzatius i a la “caiguda molt significativa” de les comandes perquè depenen molt del turisme. El sindicat però, que té la màxima representació al comitè, creu que està directament relacionat amb la covid-19. Subratllen que “l’empresa al·lega les mateixes causes que ja van plantejar en l’últim ERTO – causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció (ETOP)- i que ara no pot plantejar l’extinció de contractes. Dels 76 llocs de treball que planteja eliminar, 73 són de la planta de Vic i la resta de delegacions a l’Estat.

“No es pot considerar lícit un ERO d’extincions precedit per un ERTO per les mateixes causes”. En un comunicat, CCOO demana que es declari nul aquest expedient i insisteix en la recerca d’altres fórmules “menys dràstiques”. La presidenta del comitè d’empresa de la planta de Vic, Sònia Domínguez, assegura que en la reunió d’aquest dilluns s’ha constatat que darrere l’ERO hi ha els “mateixos motius” econòmics per la crisi de la covid-19. I per això demanen que es declari nul. “Volen fer passar com a una conseqüència de la frenada del turisme i a la previsió en base a uns estudis que han fet ells però en realitat és conseqüència directa de la covid-19”, remarca Domínguez.Recorden que l’empresa s’ha beneficiat de bonificacions quan el 2020 va acollir-se a dos expedients de regulació, un per causes de força major i un altre d’ETOP, per pal·liar la caiguda de facturació i les restriccions de l’estat d’alarma. D’altra banda, lamenten que la direcció insisteixi que l’única solució sigui acomiadar treballadors i reclamen mesures alternatives com ara incentivar sortides voluntàries o prejubilacions. Dels 76 llocs de treball que Girbau planteja suprimir, 73 són de la planta de Vic i tres més de les delegacions que tenen a Tenerife, Illes Balears i Sevilla. També avisen que defensaran els llocs de treball i que ja preparen mobilitzacions.