Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

CCOO denuncia que el personal de la Generalitat no cobrarà l’augment del 2,5% aquest gener per la manca de pressupostos

ACN Barcelona – CCOO ha denunciat aquest dimarts que el personal de la Generalitat no cobrarà finalment l’increment acordat del 2,5% en la nòmina d’aquest gener per la manca d’acord […]

Agències 24/01/2023

ACN Barcelona – CCOO ha denunciat aquest dimarts que el personal de la Generalitat no cobrarà finalment l’increment acordat del 2,5% en la nòmina d’aquest gener per la manca d’acord en els pressupostos. “Tot i que l’administració garanteix el cobrament amb efectes retroactius, en cap moment s’havia comunicat a les organitzacions sindicals que existia la possibilitat de no cobrar-lo ja aquest mes de gener”, ha criticat el sindicat, que recorda que l’augment salarial va acordar-se a la mesa general de negociació estatal del 19 d’octubre i validar-se a la mesa general de Catalunya del 9 de desembre passat. “Les dificultats per aconseguir majories parlamentàries no poden perjudicar els treballadors de l’administració”, ha lamentat CCOO.

<strong>Tramitació d’un decret llei per garantir el cobrament al febrer</strong>

El sindicat assenyala que la Generalitat addueix la falta d’una llei de pressupostos per justificar aquesta demora en el cobrament. “Des de CCOO exigim que comencin la tramitació immediata d’un decret llei per garantir el cobrament en la nòmina de febrer, independentment dels treballs parlamentaris per a l’aprovació d’uns pressupostos”, ha reclamat el sindicat, que critica que el personal de la Generalitat torni a patir “les aritmètiques parlamentàries”. “Ara ha estat el Govern el que no han solucionat un problema per no tenir prou suports parlamentaris i el 21 de desembre van ser alguns grups parlamentaris de l’oposició els que van evitar que el Decret llei 14/2022 entrés plenament en vigor, malgrat les peticions sindicals”, ha recordat CCOO.