Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

CCOO demana a Educació que compensi als docents les hores extres dedicades a introduir les notes amb l’aplicació Esfer@

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat a Educació que es compensi al personal educatiu per les hores dedicades a introduir les notes dels alumnes a l’aplicació Esfer@., una demanda a la qual […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat a Educació que es compensi al personal educatiu per les hores dedicades a introduir les notes dels alumnes a l’aplicació Esfer@., una demanda a la qual s’hi suma el Sindicat Professors de Secundària ASPEPC. Fa dies que els docents denuncien que el mal funcionament del programa els ha obligat a dedicar un ”temps desproporcionat” sovint en hores ”de la nit o matinada” per evitar els perjudicis als alumnes i a les famílies. CCOO ha presentat una queixa al director general de Professorat i Personal de Centres Públics, en què s’exposa ”l’esforç ingent” del personal dels centres educatius que en algunes ocasions ha impedit lliurar les avaluacions en els terminis previstos.

En la petició, CCOO també demana que es contracti personal administratiu d’urgència per a realitzar les tasques d’introducció de dades, que s’avaluï el funcionament de l’aplicació Esfer@ i que s’adoptin urgentment les mesures necessàries per esmenar el mal funcionament. A més, han sol·licitat explicacions per escrit i han exigit que s’assumeixin les responsabilitats a les empreses implicades en el funcionament de l’aplicació. Tant ASPEPC, com CCOO i USTEC-STEs han denunciat el mal funcionament d’aquest programa i les insuficiències que han generat una ”sobrecàrrega” de treball a final de curs a escoles i instituts. En un comunicat, USTEC qualificava de ”fracàs polític” aquest sistema ja que ho assimilen a una baixa inversió en educació per part de l’administració i per això demanaven la dimissió de Bargalló.