Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

CCOO celebra que s’hagi arreglat el “desgavell” de la gestió de l’ajut als autònoms

ACN Barcelona.-CCOO ha celebrat aquest dilluns que s’hagi arreglat el “desgavell” de la gestió de l’ajut als autònoms, i ha constatat que el diàleg social és “una eina útil” i […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha celebrat aquest dilluns que s’hagi arreglat el “desgavell” de la gestió de l’ajut als autònoms, i ha constatat que el diàleg social és “una eina útil” i que “és molt més efectiu que governar sense la participació d’agents econòmics i socials”. El sindicat ha participat en la reunió del Consell Català del Treball Autònom de Catalunya, on s’ha acordat que la Generalitat ordenarà un pagament únic de 2.000 euros als 116.000 autònoms que s’han inscrit al cens que va crear el Govern. Aquesta xifra suposa el 25% del total de persones autoocupades a Catalunya. De les inscrites, un 70% són autònoms persona física, el que demostra, a parer de CCOO, que moltes persones troben en el treball autònom l’única via per incorporar-se a la feina.

El sindicat aposta per avançar en un sistema de cotització que doni als treballadors autònoms protecció en la intermitència, en les eventualitats i garanteixi la possibilitat de cotitzar suficientment per poder-se jubilar. A més, demana fer extensiva la fórmula d’aquestes ajudes a altres sectors que pateixen les conseqüències de la pandèmia, com el turisme, la restauració o els serveis.