Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

CCOO alerta que Educació vol implementar el pla pilot per seleccionar substituts i que els sindicats s’hi oposen

ACN Barcelona.-Sindicats rebutgen el Pla Pilot de Selecció de persones substitutes que Educació voldria implementar a tots els Serveis Territorials i al Consorci de Barcelona, segons explica CCOO en un […]

Agències 10/06/2021

ACN Barcelona.-Sindicats rebutgen el Pla Pilot de Selecció de persones substitutes que Educació voldria implementar a tots els Serveis Territorials i al Consorci de Barcelona, segons explica CCOO en un comunicat. El sindicat explica que les organitzacions s’han aixecat aquest dijous de la Mesa sectorial, en què aquest era el primer punt, i han abandonat la reunió. Segons CCOO, els sindicats han demanat “de manera unitària” la retirada del pla pilot, “que permet, per cobrir substitucions, escollir aleatòriament, d’entre una llista de docents segons ordre de borsa, les persones que seran valorades per la direcció del centre i estableix fer-ho mitjançant entrevistes”. CCOO adverteix que el pla “desvirtua” l’ordre de la borsa dels nomenaments telemàtics.

El sindicat explica que el sistema que planteja el pla pilot emana del Decret 39/2014, de 25 de març, que regula la provisió dels llocs de treball docents. El departament ha dissenyat aquest procés que “permet a les direccions establir les característiques de les persones substitutes que consideren que necessita el centre”, recull el sindicat.CCOO alerta que el pla introdueix “criteris subjectius i d’arbitrarietat” en la selecció de les persones que faran les substitucions. També lamenta que no hi hagi hagut interlocució amb la comunitat educativa i insta el departament, ara amb Josep Gonzàlez-Cambray com a conseller, a negociar la provisió de llocs de treball.El sindicat considera que Educació “s’ha enrocat en la seva posició d’una manera irresponsable” i sosté que cal negociar la provisió “en tota la seva dimensió”, no només aquest pla pilot. CCOO també trasllada la “perplexitat” en la redefinició dels Centres de Màxima Complexitat. Segons el sindicat, suposarà “empitjorar la situació de l’educació en un moment clau pel país”.