Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Cauen un 68% les vendes de tractors a Catalunya durant el març pel coronavirus

ACN Madrid.-Les vendes de tractors agrícoles van caure a causa del coronavirus un 68% al març a Catalunya respecte al mateix mes del 2019, amb un total de 28 unitats […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Madrid.-Les vendes de tractors agrícoles van caure a causa del coronavirus un 68% al març a Catalunya respecte al mateix mes del 2019, amb un total de 28 unitats matriculades, segons dades del MSI a Faconauto, la patronal que integra la distribució de maquinària agrícola. D’aquesta manera, en l’acumulat de l’any, aquest mercat cau un 25% en comparació amb el mateix període de l’any passat, amb 172 vendes. Al conjunt de l’Estat, on les vendes han caigut un 45%, hi ha 450 punts de reparació que asseguren el servei al teixit agrícola i ramader. Precisament el covid-19 va forçar la cancel·lació de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, un dels certàmens on més vendes de maquinària agrícola es tanquen entre el sector i els concessionaris.

A l’estat espanyol, durant el març s’han matriculat 489 tractors i en l’acumulat de l’any, les transferències baixen en un 26% amb 2.026 vendes amb el que portem d’any. Actualment a Espanya hi ha 450 concessionaris de maquinària agrícola que donen feina a més de 1.400 persones, que estan vivint amb preocupació aquesta crisi, ja que les vendes s’han vist perjudicades des de la declaració de l’estat d’alarma, mentre que la postvenda també ha començat a ressentir-se’n. Des del 14 de març, els concessionaris de maquinària agrícola segueixen prestant el servei de postvenda, amb operacions indispensables i necessàries, per assegurar que els sectors agrícola i ramader continuïn amb la seva activitat. Es tracta d’uns serveis que són claus per a l’abastiment alimentari de la població durant la crisi pel coronavirus. La patronal ha indicat que l’activitat de postvenda dels concessionaris es manté, dins el marc legal establert, però essent prioritària la protecció de la salut dels seus treballadors i clients, per la qual cosa s’estan complint les mesures i instruccions de protecció indicades pel Ministeri de Sanitat per evitar els contagis.Faconauto és la patronal que integra les associacions de concessionaris oficials de les marques de turismes i maquinària agrícola presents al mercat espanyol. Representa els interessos de 2.152 concessionaris, entre els quals s’hi troben les principals marques de maquinària agrícola, dels quals depenen aproximadament les 3.551 empreses del segon nivell de distribució (agències i serveis oficials), per la qual cosa inclou més de 5.703 petites i mitjanes empreses d’automoció. Aquestes empreses generen 161.500 llocs de treball directes, una facturació de 43.073 milions d’euros i representen el 3,1 de PIB.