Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Catalunya presenta al Mobile de Shanghai l’estratègia blockchain per ser un “país capdavanter” en aquesta tecnologia

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquest dimecres a Shanghai l’estratègia blockchain del Govern, amb la “voluntat de situar Catalunya com a país […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquest dimecres a Shanghai l’estratègia blockchain del Govern, amb la “voluntat de situar Catalunya com a país capdavanter en l’ús i desenvolupament de les tecnologies de registre distribuït”. En un discurs en el marc de la conferència MWC Blockchain Summit, Puigneró ha dit que Catalunya ha estat “pionera” en l’aprovació d’una estratègia blockchain, i que l’aplicació d’aquesta nova tecnologia permetrà “augmentar la transparència, garantir la confiança ciutadana i, alhora, facilitar la integració i la robustesa de les solucions” en l’administració pública. Puigneró és a la ciutat asiàtica per acompanyar una delegació d’empreses que participen en l’edició a l’Àsia del Mobile World Congress.

Puigneró també s’ha reunit a Shanghai amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, i la directora general de la GSMA per a la MWCapital BCN, Therese Jamaa. Després de Shanghai, Puigneró també visitarà Hong Kong per reunir-se amb representants governamentals i per conèixer de primera mà el funcionament del seu Centre d’Informació i Tecnologies. El viatge comptarà amb altres visites a d’altres centres tecnològics de referència com ara el centre Hong Kong Lab.