Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Casado: “Sánchez intenta tapar la incompetència de la seva gestió amb un pacte”

ACN Barcelona.-El president del PP, Pablo Casado, creu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intenta “tapar la incompetència” de la seva gestió amb els pactes de la Moncloa. […]

Avatar
Agències 12/04/2020

ACN Barcelona.-El president del PP, Pablo Casado, creu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intenta “tapar la incompetència” de la seva gestió amb els pactes de la Moncloa. En una entrevista que publica aquest diumenge l”ABC’, el líder popular sosté que aquests pactes “els va firmar al gener amb Iglesias i Junqueras”. Casado aposta per un “pla de xoc immediat per frenar morts, protegir als sanitaris i salvar l’economia”. De fet, a parer seu, a “Espanya està funcionant tot menys el que depèn del president” espanyol. Davant d’això, demana a Sánchez que “encara no es rendeixi” i que en comptes de parlar de “pactes de reconstrucció”, “eviti la destrucció”. “No és el mateix reconstruir amb un milió més de parats que amb tres”, critica.

Casado creu que la crisi del coronavirus “es podria haver anticipat millor”. Recorda que tant l’OMS com la Unió Europea van començar a advertir al govern espanyol el 30 de gener i que aquest no ho va notificar a les comunitats autònomes perquè es preparessin. Critica que el 8 de març, quan ja hi havia una alerta interna del centre de seguretat nacional, van “decidir exposar a milers d’espanyols”. “La corba està relacionada amb aquestes grans afluències”, afirma.També acusa el govern espanyol d’amagar la xifra real de morts per coronavirus. “És evident, ho diuen les mateixes províncies, les autonomies i el Ministeri de Justícia amb les seves dades de defuncions dels últims anys”, explica. “No entenc l’obscurantisme del govern, necessitem saber tota la veritat”, assegura tot reclamant que es decreti el dol oficial “per respecte a les 16.000 víctimes”.El líder dels populars creu que ara cal prendre tres mesures urgents: “una paga extra als professionals sanitaris, el sou brut per la resta de treballadors essencials i que les famílies dels morts no paguin l’impost de successions ni donacions”.