Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Capella, sobre l’operació ‘Volhov’: “Una nova constatació de la vulneració sistemàtica de drets fonamentals”

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat aquest dimecres que l’operació policial de la Guàrdia Civil pel cas ‘Volhov’ és una “nova constatació de la vulneració sistemàtica de […]

Avatar
Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat aquest dimecres que l’operació policial de la Guàrdia Civil pel cas ‘Volhov’ és una “nova constatació de la vulneració sistemàtica de drets fonamentals”. Durant la sessió de control del Govern al Parlament, la consellera ha argumentat que l’operació ha anat contra una trentena d’empresaris i política catalans i és “impròpia d’un estat democràtic de dret”. Capella ha afegit que l’Estat està cada cop “més a prop d’un estat policial i penal” que no pas d’un democràtic. La titular de Justícia ha considerat que es tracta d’un nou capítol per “desgastar l’independentisme”, “reprimir els adversaris” i “confondre a la ciutadania”. “Les clavegueres de l’Estat van a tota màquina”, ha criticat.

La consellera ha alertat que ara les clavegueres de l’Estat van “contra l’independentisme” però que en un futur poden anar contra “qualsevol”. Capella ha criticat que s’hagin fet escorcolls, intervencions telefòniques i que s’hagin vulnerats drets com el secret de les comunicacions, a la defensa, a la tutela judicial i a la seguretat. Per això, s’ha compromès a “denunciar-ho, combatre-ho i eradicar-ho”.