Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Campo defensa “transparència” en les dades de morts per covid i diu que el registre civil té un paper “diferent”

ACN Madrid .-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat al Senat la “transparència” del govern espanyol en relació a les dades de morts per la covid-19. La senadora […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Madrid .-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat al Senat la “transparència” del govern espanyol en relació a les dades de morts per la covid-19. La senadora del PP Cristina Ayala ha preguntat Campo perquè l’executiu en comptabilitza 28.325 i el registre civil 43.000. El ministre li ha respost que són coses diferents i que el registre no entra a analitzar les causes de les defuncions sinó que aquesta informació s’haurà d’analitzar a posteriori. En aquest sentit, ha acusat als populars d’intentar “treure rendibilitat” amb els difunts per la pandèmia i l’ha avisat que “aquest no és el camí”.

Ayala, en canvi, li ha demanat que esculli i digui si les dades bones són les del registre, que depèn del seu ministeri, o si opta per fer de “corifeu del govern”. Campo li ha respost que no és de rebut intentar “posar dubtes” sobre les institucions i que “units poder sortir millor però amb divisió no anem enlloc”.