Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Calvo diu que els indults “són a prop” i demana al PP no enfrontar-se “a tot Catalunya”

ACN Barcelona.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha demanat al PP que reaccioni i que no confongui la “discrepància radical amb l’independentisme” amb enfrontar-se “a tot Catalunya”. “No […]

Agències 13/06/2021

ACN Barcelona.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha demanat al PP que reaccioni i que no confongui la “discrepància radical amb l’independentisme” amb enfrontar-se “a tot Catalunya”. “No es tracta d’envair ni revisar la justícia. Els indults tenen una funció en l’ordenació democràtica”, ha precisat en una entrevista a ‘La Vanguardia’. Segons Calvo, la decisió es concedirà “aviat” i és “a prop” i considera que s’adopta sent “plenament conscients que es produeixen en una conjuntura en la qual cal demostrar determinació i amplitud de mires”. “Poques vegades la política és així”, assegura. Per la vicepresidenta, Puigdemont no pot ser indultat perquè “no es va sotmetre a la justícia espanyola”.

Per Calvo, l’única alternativa viable per a Catalunya és “normalitzar les relacions institucionals, parar la tremenda confrontació provocada per l’independentisme i la dreta espanyola i estabilitzar la situació”.La vicepresidenta primera del govern espanyol afirma que Sánchez està disposat a prendre decisions “d’autèntica dimensió històrica”. “No és un assumpte de càlcul polític petit, sinó de visió gran”, assevera. Calvo diu que respecten a qui li resulta difícil “entendre la decisió”, sobretot quan “l’oposició conservadora llança una batalla irracional, no dona cap argument o literalment menteix”. “Ha dit que els indults són il·legals, que no es poden donar contra l’opinió del tribunal sentenciador o sense penediment. Mentides”, afegeix.Calvo diu que les declaracions d’ERC i el govern espanyol no estan coordinades i que la carta feta pública per Junqueras no és premeditada. Quant a la reforma del Codi Penal per rebaixar les penes del delicte de sedició, Carlvo diu que ho impulsaran al llarg de la legislatura. “Tot el que ha passat, més alguns pronunciaments d’Europa, ens obliguen a plantejar-nos-ho. Però no arran d’una situació conjuntural”, explica.