Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Calvet insisteix que el Govern està “pendent” del crèdit del BEI per reactivar les obres de la L9

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha insistit que el Govern està “pendent” d’obtenir un crèdit del Banc Europeu d’Inversions (BEI) per reactivar les obres de la […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha insistit que el Govern està “pendent” d’obtenir un crèdit del Banc Europeu d’Inversions (BEI) per reactivar les obres de la L9 de Metro. En declaracions a TV3, Calvet ha explicat que han treballat “intensament” per obtenir aquets crèdit i que el Govern ha d’aprovar un decret de pròrroga que inclogui com disposar i retornar aquest crèdit. “Si haguéssim tingut pressupostos això ja ho tindríem”, ha lamentat. En tot cas, ha dit que el primer que s’haurà de fer és “posar al dia projectes” i ha descartat que les obres es reactivin aquest any.

D’altra banda, el conseller ha defensat la gestió de l’episodi de contaminació del passat dilluns i ha assegurat que no s’ha arribat al nivell de necessitar restriccions de trànsit. Així, ha dit que d’episodi de contaminació només hi va haver dilluns i va ser per partícules, mentre que la resta de dies s’ha estat en preavís. Ha assegurat que s’han seguit tots els protocols i que per la situació viscuda no han calgut restriccions de trànsit. En aquest sentit, ha reiterat que l’1 de gener del 2020 està previst començar a recaptar l’impost de vehicles contaminants. Ha afirmat que estan treballant “intensament” perquè així sigui i ha reconegut que ha estat “molt complex des del punt de vista competencial i tècnic”.