Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Budó acusa l’Estat de “deixadesa de funcions” per no controlar el preu de la llum ni evitar els talls

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat durament l’actitud de l’executiu espanyol que lidera Pedro Sánchez respecte de les “seves responsabilitats i funcions”, tant a l’hora d’atendre les […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat durament l’actitud de l’executiu espanyol que lidera Pedro Sánchez respecte de les “seves responsabilitats i funcions”, tant a l’hora d’atendre les necessitats derivades d ela covid-19, com per fer front al gran creixement del preu de la llum i els talls que s’han patit durant la darrera setmana. En aquest sentit, ha acusat el govern espanyol de “deixadesa de funcions” per no controlar les empreses energètiques i l’elevat cost de la llum en plena onada de fred, i també ha assegurat que l’executiu estatal “deixa les comunitats autònomes sense recursos” per atendre els més afectats per la pandèmia de la covid-19 i les “necessàries” restriccions.

Budó ha mostrat la “preocupació” del Govern davant “l’alerta” que diu que suposa “l’increment de preu de la llum” i el fet que “des de l’Estat no s’hagin preocupat per aquest augment ni s’hagi demanat a les companyies inversions per evitar els talls d’aquests dies”. “Novament, el govern espanyol fa deixadesa de funcions, ha permès el que està passant, que es pagui el preu més car que mai quan més es necessita i que les empreses no hagin fet les inversions per evitar els talls”, ha lamentat. Per la seva part, la portaveu ha assegurat que el Govern “estarà al costat dels ajuntaments” més afectats pels talls “per acompanyar-los” i ajudar en la gestió de les conseqüències patides. Igualment, ha afegit que “si cal, el Govern ajudarà les famílies que necessiten ajuts per fer front a la despesa energètica”. En el mateix sentit s’ha expressat la portaveu en comparar els recursos econòmics que ha mobilitzat el Govern i la falta dels mateixos que denuncia que té l’Estat. “No estan donant solucions ni respostes. Ha fet deixadesa de funcions i s’ha posat de perfil”, ha criticat, tot afegint que el govern espanyol “no ha destinat ni un sol euro a ajuts directes perquè les empreses i sectors afectats tinguin liquiditat, i el Govern ja ha mobilitzat 841 milions”. “El govern de l’Estat deixa les comunitats autònomes sense els recursos necessaris per prendre les mesures dures que han de prendre”, ha denunciat.

Relacionats