Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Brussel·les preveu mobilitzar 45.000 milions d’euros per ‘start-ups’ a través de la nova Agenda Europea d’Innovació

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha adoptat la nova Agenda Europea d’Innovació per impulsar l’ecosistema de ‘start-ups’ a la Unió Europea amb la qual preveu mobilitzar 45.000 milions d’euros de capital públic i privat fins al 2025, tal com ha presentat aquest dimarts la comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel. El nou pla de l’executiu europeu implica expandir el Fons Europeu d’Innovació per atraure més inversors privats i institucionals. La nova estratègia potenciarà la creació d”innovation valleys’ regionals interconnectats entre els estats membres, l’atracció del talent i la creació de nous indicadors europeus a través d’estadístiques i definicions comunes.

A més, potenciaran la creació de ‘sandboxes’ -espais virtuals d’experimentació- a través dels quals els reguladors europeus rebran les demandes de les companyies en matèria de fiscalitat i burocràcia. En total, la nova estratègia compta amb 25 accions agrupades en cinc pilars: finançament per créixer, facilitar la innovació mitjançant l’experimentació contractació pública, accelerar i reforçar la innovació als ecosistemes europeus d’innovació en tota la UE, fomentar, atraure i retenir el talent i millorar les eines legislatives.

Publicitat

Dintre de les noves mesures, la Comissió busca augmentar el suport cap a les dones del sector tecnològic a través de programes de finançament especialitzats (EIT Women2Invest Programme), programes de talent i la creació d’un índex de diversitat durant la primera meitat del pròxim any.

“La nova Agenda Europea de la Innovació permetrà que ‘start-ups’ i empreses es converteixin en líders mundials de la innovació”, ha assegurat Gabriel durant la presentació. “Volem que l’impuls que es va generar el 2021 es consolidi i es tradueixi en finançament, ocupació i unicorns”, ha afegit la comissària.

L’any passat, la UE va fundar el Consell Europeu d’Innovació (EIC) amb un pressupost de 10.000 milions d’euros per donar suport a la innovació des de la fase de creació i investigació fins a la de finançament, l’ampliació de les empreses o la transferència de coneixements.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió