Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Brussel·les demana explicacions a una excomissària d’afers digitals per les revelacions sobre Uber

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha enviat una carta a l’exvicepresidenta i excomissària responsable d’afers digitals Neelie Kroes per demanar explicacions sobre el presumpte lobby a favor d’Uber. Després […]

Agències 11/07/2022

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha enviat una carta a l’exvicepresidenta i excomissària responsable d’afers digitals Neelie Kroes per demanar explicacions sobre el presumpte lobby a favor d’Uber. Després que una investigació periodística hagi revelat l’acostament de l’empresa a líders polítics, entre ells Kroes, per implantar-se al mercat, el portaveu comunitari Balazs Ujvari ha assegurat que estan “analitzant” els diferents articles publicats a la premsa sobre aquest afer. En la carta, el portaveu comunitari ha dit que demanen a l’excomissària “aclariments sobre la informació publicada als mitjans”, malgrat negar-se a detallar la informació de la missiva perquè és una “comunicació bilateral entre la Comissió Europea i la vicepresidenta”.

Segons les informacions periodístiques publicades, Kroes va assessorar Uber després de deixar l’executiu comunitari, malgrat que el codi deontològic de la institució estableix un període d’incompatibilitat que l’impedia fer-ho.