Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Brot de covid-19 a la residència de Ribes de Freser amb un mort, tres hospitalitzats i 37 lleus o asimptomàtics

ACN Ribes de Freser.-Un brot de covid-19 a la residència municipal de la gent gran de Ribes de Freser (Ripollès) ha deixat un mort (una dona amb patologies prèvies), tres […]

Avatar
Agències 18/10/2020

ACN Ribes de Freser.-Un brot de covid-19 a la residència municipal de la gent gran de Ribes de Freser (Ripollès) ha deixat un mort (una dona amb patologies prèvies), tres residents ingressats a l’Hospital de Campdevànol i 37 residents positius amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, segons ha informat el consistori. La resta d’usuaris han presentat PCR no concloents i estan pendents de nous resultats. El brot es va detectar fa cinc dies –el 13 d’octubre- quan una treballadora va resultar positiva per coronavirus amb prova PCR. El Departament de Salut, l’Ajuntament de Ribes i la direcció de la residència –l’empresa pública Sumar- van posar en marxa els protocols de prevenció i protecció, i van aïllar preventivament tots els residents el mateix dia 13.

14 treballadors “lleus o asimptomàtics”El 14 d’octubre es va comunicar un cas positiu en un resident que presentava una patologia no associada a covid-19 i l’inici de símptomes de dos residents més. El dia 15 es va dur a terme un cribratge general a tots els residents i treballadors. Del cribratge a tots els empleats se’n desprèn que en aquests moments hi ha 14 positius “molt lleus o asimptomàtics”. El CAP de Ribes de Freser-Campdevànol i l’Hospital de Campdevànol estan duent a terme el seguiment clínic dels residents. Aquest diumenge al matí s’ha celebrat una reunió de coordinació entre el Departament de Salut, l’Ajuntament, la direcció de la residència, la direcció de Sumar i l’equip del CAP per tal d’avaluar la situació.Cribratge massiu a la població de RibesEl risc de rebrot i la taxa de reproducció de covid-19 a Ribes de Freser han incrementat significativament els darrers dies. És per això que -en la reunió d’aquest matí- l’alcaldessa de la població, Mònica Santjaume, ha plantejat la possibilitat de dur a terme un cribratge massiu als habitants de Ribes.