Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Boye: “He aconsellat a Puigdemont no anar a Estrasburg davant la impossibilitat de garantir la seva seguretat”

ACN Estrasburg.-Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, ha argumentat la decisió que ha pres l’equip jurídic de l’eurodiputat electe sobre no trepitjar territori francès. “Davant la impossibilitat de garantir la […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Estrasburg.-Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, ha argumentat la decisió que ha pres l’equip jurídic de l’eurodiputat electe sobre no trepitjar territori francès. “Davant la impossibilitat de garantir la seguretat del president, hem decidit i informat que no era aconsellable venir fins aquí”, ha explicat Boye dalt l’escenari durant la concentració independentista, a les portes del Parlament Europeu, a Estrasburg (França), aquest dimarts al matí. L’advocat i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, han decidit que Puigdemont i Toni Comín es quedessin a l’Alsàcia alemanya, a tres quilòmetres d’Estrasburg, perquè les autoritats franceses els podrien “portar directament” a territori espanyol, tal com han argumentat.

Boye ha afegit que, fins l’últim moment, els advocats han esta valorant què calia fer, tenint com a prioritat la seguretat de Puigdemont i Comín. “Són a pocs metres d’aquí, seguint la manifestació”, ha explicat l’advocat, que ha avançat que tots dos es dirigiran als concentrats a través d’un vídeo, durant l’acte central de la mobilització convocada pel Consell per la República. Ja baix l’escenari, Boye ha atès la càmera de l’ACN per apuntar que tenia informació sobre un dispositiu policial espanyol desplegat a Estrasburg, a l’espera de de tenir Puigdemont i Comín.