Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Bou reclama a Colau que retiri la Guia de Comunicació Inclusiva per voler “adaptar el llenguatge” a “l’extrema esquerra”

ACN Barcelona.-El president del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que retiri la Guia de Comunicació Inclusiva impulsada pel consistori […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-El president del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que retiri la Guia de Comunicació Inclusiva impulsada pel consistori perquè “considera excloent expressions com pare i mare, avis, alumnes o immigrant il·legal”. “Colau vol convertir-se en la nova RAE i adaptar el llenguatge a la seva ideologia d’extrema esquerra”, ha dit Bou, que ha apuntat que l’alcaldessa hauria de “preocupar-se més per millorar la inseguretat i la convivència als carrers de Barcelona”. Bou ha demanat saber el cost de la guia i quins criteris s’han seguit per definir les expressions i paraules que s’hi identifiquen com a irrespectuoses.

“Dir que l’expressió ‘llenguatge de signes’ no és respectuosa i que s’ha d’utilitzar ‘llengua de signes’ és bastant esperpèntic”, ha indicat el president del grup municipal del PP. La guia impulsada pel consistori identifica expressions irrespectuoses en matèria d’edat, identitat sexual, color de pell, classe social o religió, entre altres qüestions, i en proposa una d’equivalent per la qual substituir-la acompanyada d’una reflexió que explica per què no és adequat utilitzar-la.