Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Bosch negocia amb Barat Alte la venda de la fàbrica de Lliçà d’Amunt

ACN Lliçà d’Amunt – Robert Bosch negocia amb Barat Alte la venda de les instal·lacions de Lliçà d’Amunt, segons ha fet públic el sindicat UGT aquest dimecres. L’assemblea de treballadors […]

Agències 25/05/2022

ACN Lliçà d’Amunt – Robert Bosch negocia amb Barat Alte la venda de les instal·lacions de Lliçà d’Amunt, segons ha fet públic el sindicat UGT aquest dimecres. L’assemblea de treballadors ha donat llum verda a aquest projecte de reindustrialització, descartant dues altres propostes que hi havia damunt la taula. L’UGT detalla que la fàbrica de components per a l’automoció passaria a dedicar-se a la producció de components de cabines de lavabos per a trens. Actualment a Bosch hi treballen 187 persones, i el nou projecte preveu 60 llocs de treball a partir de setembre i fins el 2024. La inversió prevista és d’entre 5 i 6 MEUR. El sindicat valora positivament la reindustrialització de la fàbrica malgrat no poder garantir la feina a tota la plantilla actual.

Els treballadors han votat aquest dimecres les tres propostes, de les quals l’opció de Barat Alte ha estat la més ben considerada per àmplia majoria. També era l’aposta del comitè d’empresa, explica el secretari general d’UGT a la companyia, Víctor Manuel Ruiz. Els terminis per iniciar la nova activitat, els salaris, el fet de mantenir el conveni laboral del sector del treball i de disposar de comitè d’empresa són els motius que han fet decantar la balança.

Pel que fa al número de llocs de treball que es planifiquen amb Barat Alte, des d’UGT apunten que seran 60 noves places que complementaran la plantilla actual que la companyia té a Parets del Vallès. Ruiz admet que “no és el volum de llocs de feina desitjable” per a un total de 187 persones que ara es queden al carrer, però assegura que les altres dues empreses que s’havien postulat encara oferien menys ocupació. La projecció de futur de Barat Alte és un altre dels factors que ha convençut la plantilla.

Ara fa un any, la fàbrica de Bosch a Lliçà donava feina a 336 treballadors. Des que a principis del 2021 la multinacional alemanya va anunciar que marxava, hi ha hagut diverses sortides voluntàries i pactades fins quedar els 187 empleats actuals. Entre aquests es seleccionarà el personal de la nova activitat de la fàbrica.

Segons l’UGT, amb l’aval de l’assemblea de treballadors, ara la pilota retorna a la teulada de la direcció de la fàbrica i de Bosch per posar en marxa amb Barat Alte una auditoria que analitzi detalladament la situació de la planta. Posteriorment començarà la negociació econòmica per formalitzar la venda.

 

<strong>Bosch a Castellet, en mans de GCR Group</strong>

La reindustrialització de la fàbrica de Bosch a Lliçà és el segon procés de venda que la multinacional alemanya ha afrontat a Catalunya en poc temps. A principis d’abril, la firma tancava amb GCR Group la venda de les instal·lacions de Castellet i la Gornal, que es reconvertiran en un gran centre de reciclatge i transformació de plàstics a partir del 2023.

El projecte forma part d’un pla d’inversions de GCR xifrat el 100 MEUR. La previsió és donar feina, inicialment, a 60 persones seleccionades entre les 190 que es van quedar sense feina amb el tancament de Bosch a finals de l’estiu passat.