Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Biden afirma que és un dia “trist” per al país per la decisió del Suprem d’anul·lar el dret a avortar

ACN Barcelona – Joe Biden ha afirmat que aquest divendres 24 de juny és un dia “trist” per al país, després que el Tribunal Suprem, amb sis magistrats conservadors -tres […]

Agències 24/06/2022

ACN Barcelona – Joe Biden ha afirmat que aquest divendres 24 de juny és un dia “trist” per al país, després que el Tribunal Suprem, amb sis magistrats conservadors -tres dels quals han obtingut el càrrec durant el mandat de Donald Trump- i tres progressistes, hagi anul·lat el dret a l’avortament suportat per la Constitució dels EUA. El president nord-americà ha subratllat que el Suprem ha “retirat expressament” un dret constitucional al poble nord-americà “que ja havia reconegut”. “No l’han limitat, simplement se l’han endut. Això no s’havia fet mai a un dret tan important per a tants nord-americans. Però ells ho han fet, és un dia trist per al Tribunal i per al país”, ha afirmat en una compareixença davant dels mitjans.

Biden ha alertat que avui mateix molts estats nord-americans republicans posaran en marxa lleis per abolir el fins ara dret constitucional als seus territoris. Un fet que, ha advertit el president dels EUA, posarà “en perill” la salut de les dones i les enfrontarà a conseqüències penals.

El mandatari nord-americà, que ha lamentat que la majoria conservadora del Tribunal Suprem “s’ha endut literalment el país 150 anys enrere”, ha lamentat que les dones econòmicament més dèbils seran les grans perjudicades per la mesura, i ha subratllat que la seva administració farà tot el que estigui a les seves mans per “protegir-les”.

El president ha acabat la intervenció davant dels mitjans demanant a les persones que estan en contra de la decisió del Suprem que qualsevol protesta que vulguin fer la duguin a terme de manera “pacífica”, i ha subratllat que, amb la decisió, la majoria conservadora del Suprem demostra “com n’està d’allunyada de la societat nord-americana”. Per això ha indicat que aquesta “no ha de ser l’última paraula” i ha convidat els disconformes a exercir el seu dret a vot perquè no ho sigui.