Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Belarra replica al PSOE que l’acord sobre la llei d’habitatge “no està més a prop que ahir”

ACN Madrid – La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha refredat l’optimisme de la número dos del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, sobre […]

Agències 09/03/2023

ACN Madrid – La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha refredat l’optimisme de la número dos del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, sobre la proximitat de l’acord entre socis de coalició en la llei d’habitatge. “Per desgràcia, avui no estem més a prop que ahir d’un acord”, ha dit Belarra aquest dijous en una piulada a Twitter. Al matí, en una entrevista a RNE, Montero ha assegurat que el pacte està “pràcticament” tancat i que només queden alguns elements per poder presentar el text definitiu.

Belarra ha admès que la norma és “molt urgent”, però ha argumentat que “sobretot és urgent que sigui una bona llei que inclogui una regulació de lloguers efectiva i contribueixi a ampliar el parc públic d’habitatge”.

<br />
En declaracions als passadissos del Congrés, el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, també ha negat que la qüestió estigui a punt de desbloquejar-se. “Sabem que el PSOE està filtrant que sí, com tantes altres vegades, però no és cert”, ha dit.

<br />
Rufián ha criticat que els socialistes parlen més amb la premsa que amb els seus aliats parlamentaris i ha explicat que no els han traslladat el detall de la proposta que publica El País. Segons el rotatiu, l’executiu planteja elevar al 3% el topall de les revisions de contractes en vigor fins que es defineixi un nou índex.