Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Barcelona reorganitza els tècnics per reduir a la meitat els 7 mesos de tràmits de les llicències de gran rehabilitació

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d’una unitat especialitzada a través de la reorganització del personal tècnic de llicències, patrimoni i advocats amb l’objectiu de reduir a la […]

Avatar
Agències 02/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d’una unitat especialitzada a través de la reorganització del personal tècnic de llicències, patrimoni i advocats amb l’objectiu de reduir a la meitat els set mesos de mitjana que es necessiten ara per tramitar les llicències de grans rehabilitacions. L’acord que ha presentat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i la presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, suposa “reendreçar i aprofitar la incorporació de persones ja prevista per reforçar i potenciar l’impuls de la tramitació de les llicències”, ha explicat Sanz. La nova unitat es posarà en marxa aquest mes a les oficines municipals del número 240 de la Diagonal.

El 2019 el consistori va concedir 1.088 llicències d’obra, de les quals el 10,6% van ser de gran rehabilitació. La unitat de rehabilitació farà un seguiment acurat dels terminis per reduir a la meitat els set mesos actuals. Per això, s’informarà i acompanyarà els promotors en el procés de tramitació de permisos i es garantirà la comunicació àgil i el seguiment d’expedients durant tot el procés, oferint interlocutors accessibles, ha indicat Sanz.Serà una finestreta única que s’encarregarà de vetllar per l’atenció especialitzada al ciutadà, la tramitació de les llicències de gran rehabilitació i el seguiment dels expedients. I farà difusió de bones pràctiques en la rehabilitació.”No quedar-nos rondinant sinó fer propostes”Artadi ha agraït l’acord amb l’equip de govern municipal. “Per nosaltres és la manera de fer oposició, no quedar-nos allà rondinant sinó proposar mesures realistes i eficients”, ha dit.La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya ha destacat que serà “important per l’activitat econòmica” i avançar vers un “creixement econòmic intel·ligent”. En el mateix sentit, Sanz ha dit que per cada milió d’euros mobilitzat en rehabilitació s’activen 50 llocs de treball de qualitat i es pot reduir un 40% el consum final d’energia.El 70% dels edificis són d’abans del 1980La unitat tindrà en compte les demandes i necessitats del sector i recollirà les propostes del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), l’Observatori de la Rehabilitació arquitectònica (OBRA) i els col·legis professionals. La degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Assumpció Puig, ha dit que si bé la normativa fixa que les llicències s’haurien de donar en tres mesos, però no és així perquè hi ha una “barbaritat de normatives que fan que es dilati”.Puig ha explicat que el 70% del parc edificat a Barcelona es va edificar abans del 1980, el 50% té problemes d’accessibilitat, el 36% de la producció de CO2 procedeix del parc edificat i el 28% del consum d’energia és el parc edificat. “L’actuació sobre l’edificació és de repte de societat”, ha reblat.