Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Barcelona engega una prova pilot amb la versió cultural de la moneda ciutadana ‘REC’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns ‘REC Cultural’, la versió cultural de la moneda ciutadana que funciona des de 2018, que es posarà en marxa amb un pla pilot l’1 de setembre fins el 28 de febrer de 2023. La iniciativa s’ha impulsat per “estimular el consum i la producció cultural, fomentar la cohesió social i l’economia local”. El pla pilot arrencarà als barris de Sants i Poble Sec. En aquestes zones, es posaran en circulació uns 200.000 euros, la meitat dels quals seran xecs directes a 500 famílies usuàries dels serveis socials, la resta estan destinats a tota la ciutat. Aquesta moneda ciutadana es podrà fer servir en establiments i equipaments culturals privats i públics d’ambdós barris.

Segons han explicat en roda de premsa, Barcelona serà pionera amb aquesta iniciativa pública de moneda ciutadana dirigida al foment de la cultura.

Publicitat

El pla que es començarà a testejar en els dos barris té una doble dimensió. Per una banda, les 500 famílies beneficiàries de serveis socials dels dos barris que tindran accés a la cultura amb 200 xecs.

Per l’altra, la bonificació al consum adreçada a tothom. Així, qualsevol persona usuària que es doni d’alta a l’aplicació REC Barcelona podrà bescanviar euros a RECS Culturals i obtenir un 50% més per gastar en cultura. Amb un màxim de 200 euros per persona de qualsevol punt de Barcelona en els equipaments adherits dels dos barris.

Fins ara, el llistat d’equipaments adherits compta amb espais culturals com el Castell de Montjuïc, CaixaForum Barcelona, el Museu Etnològic i les Cultures del Món, la Fundació Joan Miró, el Museu Olímpic i de l’Esport, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), les llibreries La Carbonera, Mamut o La Inexplicable o les sales de concert Sinestesia, Meteoro i Laut.

En roda de premsa, la quarta tinenta d’alcaldia i responsable de l’àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminisme i LGTBI, Laura Pérez, ha reivindicat la “democratització de l’accés a la cultura” i ha destacat que l’eina permetrà recollir dades sobre el consum cultural que permetran a l’Ajuntament de Barcelona facilitar el coneixement.

El delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Dani Granados, ha reivindicat la “transversalitat” de la iniciativa i que genera “vincles” en diversitat de terrenys com la cultura, l’educació, la diversitat o la tecnologia.

Finalment el director de l’associació Novact, encarregada del disseny de la moneda, Luca Gervasoni. Ha concretat que es tracta d’un sistema molt “àgil” i “fàcil” i que s’impulsaran tallers per donar a conèixer el funcionament. També ha aplaudit que la recollida de dades que farà l’app permetrà “afinar” les futures polítiques públiques del consistori.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió