Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Barcelona donarà 300 ajuts de 5.000 euros per empreses que contractin aturats empadronats a la ciutat

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona crea una nova línia d’ajuts per fomentar la contractació en empreses de l’àrea metropolitana que donin feina a aturats empadronats al municipi. En total, es tractarà […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona crea una nova línia d’ajuts per fomentar la contractació en empreses de l’àrea metropolitana que donin feina a aturats empadronats al municipi. En total, es tractarà de 300 ajuts de 5.000 euros cadascun i les companyies en podran rebre 10 com a màxim. Els contractes no podran tenir una durada inferior als 6 mesos i hauran de ser a jornada completa. En cap cas es podran fer servir per cobrir substitucions ni persones que estan inclosos en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). La sol·licitud al programa ‘Crea Feina’ es podrà començar a tramitar a partir de demà, segons ha explicat el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni.

Collboni també ha afirmat que l’ajuda està destinada a empreses que “creen ocupació” en aquests moments complicats i que, principalment es focalitzen al món tecnològic, digital o logístic però també en els establiments de proximitat. “És possible que la gent que tingui un petit negoci o comerç s’estigui rumiant si contracta o no contracta algú . La línia és per poder dir-los que no s’ho pensin tant, que llencin i nosaltres els hi donem suport”, ha afirmat. Les empreses de l’area metropolitana es poden acollir a aquests ajuts des d’aquest dijous 15 d’octubre fins al 20 de novembre. El pressupost total de la subvenció és d’1,5 milions d’euros. Segons dades de Pimec, que ha participat en el plantejament de les ajudes, un 12,2% de les empreses de Barcelona està sense activitat; i un 23% de les companyies tenen incertesa sobre si podran continuar obrint en el futur.Nova tanda d’ajudesD’altra banda, el primer tinent d’alcaldia de la ciutat ha assegurat que si la crisi sanitària empitjora, tiraran endavant una nova tanda d’ajudes per part d’entitats com Barcelona Activa i ha afirmat que el consistori “estarà preparat”. Una de les línies que es prorrogarà, ha dit, són els microcrèdits de 12.500 euros a tornar en cinc anys. En una setmana amb les sol·licituds obertes, l’Ajuntament ja ha rebut 200 peticions. “L’any que ve serà un any molt difícil, no hem d’amagar la realitat. Tots hem d’estar preparats i fins i tot amb escenari de restricció pressupostària perquè hem tingut caigudes amb la recaptació, en els ajuts a l’economia productiva, al foment de l’ocupació a l’adaptació de les empreses no ens estalviarem ni un euro”, ha explicat. Pressupost municipal Preguntat sobre si l’Ajuntament es veurà obligat a prorrogar els comptes durant el 2021, ha apuntat que “no hi ha res decidit” pel que fa al pressupost municipal del 2021 de la ciutat. “En aquests moments ens toca ajustar quin és el marc financer per l’any que ve, no tenim tota la informació encara”, ha explicat.