Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Barcelona aprova demanar la declaració de zona catastròfica pel Gloria i estima els danys en 23,6 MEUR

ACN Barcelona.-La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat demanar la declaració de zona catastròfica pel Gloria i estima els danys totals a la ciutat en 23,6 MEUR. […]

Avatar
Agències 27/02/2020

ACN Barcelona.-La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat demanar la declaració de zona catastròfica pel Gloria i estima els danys totals a la ciutat en 23,6 MEUR. També ha donat llum verda a algunes reparacions urgents. Així, es destinaran 5 MEUR al dic del Port Fòrum i 1,2 milions per fer reparacions a platges, paviments, instal·lació de cablejat elèctric i altres danys. “Aquestes obres no podien esperar, perquè els danys han sigut tan greus que necessitàvem actuar de forma molt ràpida”, ha indicat la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. El govern municipal es reunirà amb la delegació de l’executiu espanyol a Catalunya abans d’acabar el mes de març per acordar quina part finançarà l’Estat.

L’Ajuntament calcula uns danys de 4,5 MEUR en arbrat, 5 MEUR al Port Fòrum, 700.000 euros al Port Olímpic, 1 milió d’euros en semàfors i senyals de trànsit i 4 milions per desperfectes en centres educatius i altres instal·lacions municipals.Sanz ha constatat que l’emergència climàtica no només afecta la salut, sinó que té també “greus impactes en l’economia”. “Costa diners, molts recursos públics”, ha continuat la tinenta d’alcaldia, que ha indicat que aquest factor haurà de tenir influència a l’hora de prendre decisions futures sobre infraestructures i urbanisme.Per la seva part, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que del 30% de pèrdua de sorra que s’havia identificat fa unes setmanes pel Gloria, se n’ha pogut recuperar dues terceres parts. Les platges més afectades són la de la Nova Icària i la Nova Mar Bella. Es portarà més sorra, perquè l’últim cop que es va fer va ser el 2010. Les platges estaran preparades per a la temporada de bany, tot i que segurament no hi haurà exactament la mateixa superfície.També s’han detectat danys a la duna de la platja de la Mar Bella i al diapasó, així com al de Bogatell. Pel que fa als arbres, 82 van caure o van quedar molt malmesos, 146 van patir afectacions importants i 93 s’han pogut redreçar. És l’episodi que ha causat més danys des que hi ha inventari.