Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Barcelona Activa i la UAB sumen esforços per trobar sortides laborals als titulats universitaris

ACN Barcelona – Barcelona Activa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han arribat a un acord de col·laboració per reforçar la sortida al mercat de treball de persones recent […]

Agències 19/05/2022

ACN Barcelona – Barcelona Activa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han arribat a un acord de col·laboració per reforçar la sortida al mercat de treball de persones recent llicenciades. Uns 6.000 alumnes de més d’un centenar de carreres acaben estudis cada any a la UAB, que té una cartera de prop de 10.000 antics estudiants a les seves borses de treball. Ambdues entitats col·laboraran amb un servei d’orientació professional i compartint les ofertes de feina i les pràctiques en empreses. D’aquesta manera, es vol vincular l’expertesa de l’agència municipal en el mercat de treball i en orientació laboral i professional amb els titulats universitaris.

Conjuntament, tindran lloc tant activitats formatives grupals per a la recerca de feina com per fer un canvi professional, de la mà d’experts en diversos camps de l’orientació i el mercat de treball, i es faran accions a mida ajustades a les necessitats detectades per la Universitat i adreçades a les persones del col·lectiu universitari. Es farà especial focus en el desenvolupament de les anomenades ‘soft skills’ per avaluar i millorar les habilitats.

El centre universitari ajudarà a detectar les competències tècniques professionals que millorin l’ocupabilitat dels seus titulats mitjançant accions de formació de curta durada que permetin adquirir noves competències o incrementar-les dins d’un determinat perfil.

L’any passat Barcelona Activa va acompanyar més de 16.000 persones en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria, corresponents a més de 8.000 empreses i 1.500 projectes emprenedors, segons dades del mateix organisme. El 60% d’aquestes persones tenien estudis universitaris.