Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Banc Santander registra unes pèrdues de 10.798 MEUR per la crisi de la covid-19 durant el primer semestre

ACN Barcelona.-Banc Santander ha registrat unes pèrdues de 10.798 milions d’euros durant el primer semestre d’aquest any després que l’entitat hagi efectuat un càrrec extraordinari de 12.600 euros per actualitzar […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-Banc Santander ha registrat unes pèrdues de 10.798 milions d’euros durant el primer semestre d’aquest any després que l’entitat hagi efectuat un càrrec extraordinari de 12.600 euros per actualitzar el fons de comerç de les seves inversions històriques i dels actius fiscals diferits. Segons ha explicat el banc en un comunicat, aquest ajustament respon al deteriorament de les perspectives econòmiques com a conseqüència de la covid-19 i no afecta a la liquiditat ni al risc de crèdit ni a la ràtio de capital CET1. Sense tenir en compte aquesta circumstància, el benefici ordinari del Banc Santander hauria estat de 1.908 milions d’euros, un 48% menys que el mateix període de l’any passat, també pels efectes de la pandèmia.

L’entitat ha explicat que tot i que la covid-19 ha afectat l’activitat, es manté un bon resultat ordinari gràcies als ingressos dels clients, una reducció de despeses per sobre el previst i la generació orgànica de capital entre d’altres. El marge d’interessos i els ingressos dels clients es van mantenir estables, amb 16.202 i 21.338 milions d’euros, respectivament, pel creixement dels ingressos a l’Amèrica Llatina, al Santander Corporate&Investment Banking i al Wealth Management&Insurance. El marge net va créixer un 2%, fins els 11.865 milions d’euros.Banco Santander ha concedit 1.600 milions d’euros al dia mentre ha durat la pandèmia en nous préstecs en el segon trimestre i moratòries a més de cinc milions de clients.La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, ha destacat que en els darrers sis mesos s’han plantejat “els majors desafiaments” de la història del banc i ha elogiat la resposta que ha donat l’entitat. “Encara que el benefici atribuït s’ha vist afectat per l’actualització comptable sense efecte en caixa del valor del fons de comerç i de les DTA (actius fiscals diferits) per l’impacte de la pandèmia en les previsions econòmiques, aquesta revisió no afecta la fortalesa del nostre balanç”, ha afegit.El consell d’administració té intenció de proposar a la junta general d’accionistes el pagament d’un dividend corresponent al 2019 equivalent a deu cèntims per acció que s’abonaria aquest any.