Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Balagueró inaugura el Festival de Sitges amb ‘Venus’, un film “d’horror, superació i supervivència”

ACN Sitges – El cineasta Jaume Balagueró torna a inaugurar el Festival de cinema de Sitges i en aquesta ocasió ho fa amb ‘Venus’, un film d’’horror” de “superació i […]

Agències 06/10/2022

ACN Sitges – El cineasta Jaume Balagueró torna a inaugurar el Festival de cinema de Sitges i en aquesta ocasió ho fa amb ‘Venus’, un film d’’horror” de “superació i supervivència”, on es combinen el terror, però també el suspens, el thriller i l’emoció. Ester Expósito és la protagonista d’aquesta història inspirada en H.P. Lovecraft i més en concret en el conte ‘Els somnis a la casa de la bruixa’. En una entrevista amb l’ACN, Balagueró afirma que és una pel·lícula de dones i que elles són el motor de ‘Venus’. “Amb aquesta pel·lícula també volia fer un film de terror, però que no li faltés una part emotiva ni de suspens ni de thriller”, assegura. La cinta arribarà als cinemes el 2 de desembre.

El cineasta confessa que ‘Venus’ és una pel·lícula d’horror, que té un punt brut, però també té un punt brillant i de llum i de superació, supervivència i emoció. El cineasta explica que el film comença amb una situació molt realista en una discoteca i poc a poc camina cap a un món molt més fantàstic i d’horror. Aquí, afegeix, “s’introdueixen temes gairebé religiosos i espirituals, amb un dimoni molt especial”.

‘Venus’ se situa a un edifici de l’extraradi de Madrid, on hi té lloc la majoria de l’acció de la pel·lícula. En un primer moment sembla una cinta d’acció, però a poc a poc va mutant a mesura que avança la cinta cap al terror i l’horror.

“Amb aquesta pel·lícula volia fer un film de terror, però que no li faltés una part emotiva ni de suspens ni de thriller”, assegura Balagueró. A més, també tenia clar que volia que fos un film de personatges i que aquests poguessin enamorar els espectadors.

‘Venus’ està protagonitzada per Ester Expósito, Ángela Cremonte, Magüi Mira, Fernando Valdivieso i Federico Aguado, entre altres. A ‘Venus’, Balagueró ha coescrit el guió al costat de Fernando Navarro.

Ester Expósito

En declaracions a l’ACN, l’actriu Ester Expósito apunta que va ser molt divertit participar al film perquè el personatge que interpreta va representar un gran repte. “Per a un actor és una oportunitat per superar-se a si mateix”. De fet, una de les coses més complicades i que més li va agradar, apunta, va ser “construir un personatge que fos molt real i tingués molta veritat”.

Expósito admet que li agrada molt el cinema de terror i que per a ella Balagueró ha estat una inspiració. “Tot i que es patia perquè era molt extrem, també era molt divertit”.

<strong>The Fear Collection</strong>

‘Venus’ és la segona pel·lícula de la col·lecció The Fear Collection, el segell cinematogràfic de terror i suspens, impulsat per Alex de la Iglesia i creat per Sony Pictures International Productions i Pokeepsie Films (Banijay Iberia), en associació amb Prime Video. La primera cinta de la col·lecció va ser ‘Veneciafrenia’ i es va presentar en l’edició passada del Festival de Sitges.

Balagueró recorda que De la Iglesia el va trucar mentre estava rodant un altre film. El director d’’El dia de la bestia’ li va demanar que fes una pel·lícula de terror, la que volgués. “De seguida vaig posar-me a pensar i a trobar la història que m’agradaria veure en una sala de cinema”.

<strong>Sitges i Balagueró</strong>

Balagueró ha inaugurat el Festival de Sitges en edicions passades amb ‘Darkness’, ‘[REC 2]’, juntament amb Paco Plaza, i ‘[REC 4]’. També ha estat present a la Secció Oficial del Festival en nombroses ocasions, amb títols com ‘Els sense nom’, que va obtenir tres premis; ‘[REC]’ amb Paco Plaza i van guanyar també tres premis; ‘Frágiles’, Mentre dorms’ i ‘Musa’. A més, va participar amb els seus primers curtmetratges i va ser premiat per Alicia.