Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Badalona desallotja dels albergs a 40 dels afectats per l’incendi del Gorg i manté l’ajuda per als 49 “més vulnerables”

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha comunicat a 40 dels immigrants afectats per l’incendi de la nau del Gorg, el mes de desembre, que dimarts vinent han d’abandonar l’alberg on se’ls […]

Agències 11/06/2021

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha comunicat a 40 dels immigrants afectats per l’incendi de la nau del Gorg, el mes de desembre, que dimarts vinent han d’abandonar l’alberg on se’ls va allotjar temporalment des d’aleshores. L’ajuda, en canvi, es manté per a un grup de 49 persones més i amb un perfil més complex. El regidor de Serveis Socials, Miguel Jurado, explica que els recursos aportats per la Generalitat s’estan exhaurint i que d’acord amb “criteris tècnics” s’ha decidit prioritzar l’ajuda per als més “vulnerables”. D’aquesta manera, les 49 persones que continuen ateses podran allargar l’estada fins al mes de setembre. “Si mantinguéssim l’ajuda per a tots, en un mes s’acabarien els fons”, assegura.

Les 40 persones que dimarts han d’abandonar els albergs tenen ja, segons l’Ajuntament, una “alternativa” on viure o almenys estan “en condicions de buscar-la”. En aquest sentit, des del consistori expliquen que durant aquests mesos s’han fet cursos de formació ocupacional, prevenció de riscos laborals i arrelament per normalitzada l’estada d’aquestes persones.Pel que fa als 49 que mantenen l’ajuda, Jurado detalla que es tracta majoritàriament de joves d’entre 18 i 25 anys i de majors de 55 anys. D’aquests ja n’hi ha nou que han aconseguit un contracte laboral i l’objectiu és fer-los un “acompanyament” durant uns mesos fins que consolidin la seva situació i se’ls pugui donar després una alternativa d’habitatge.Una altra problemàtica amb què es troba aquest grup de persones és, en molts casos, la falta de documentació. En aquest sentit, s’està tramitant també amb les ambaixades de Senegal i Gàmbia l’expedició de fins a una quarantena de passaports. Dins el col·lectiu també hi ha persones amb problemes de salut, tant físics com psiquiàtrics –dos estan ingressats.Dos assentaments mésD’altra banda, l’Ajuntament de Badalona té comptabilitzats dos assentaments més en naus industrials de la ciutat que s’estan “vigilant” per evitar que es torni a produir una altra desgràcia com la de la nau del Gorg. Segons ha denunciat l’Associació Papers i Drets per a Tothom Badalona, es preveu que a finals de juliol es faci el llançament d’una d’aquestes naus.”Deixaran al carrer a un altre centenar de persones”, es lamenten des de l’entitat. Segons l’organització de suport al col·lectiu d’immigrants, els afectats per “l’especulació immobiliària” es guanyen la vida amb la seva feina “per molt precària que sigui” i reclamen un sostre “digne” per a tothom.