Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Aturada la venta d’accions municipals de Serveis Funeraris de Barcelona arran d’un recurs

ACN Barcelona.-Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha aturat provisionalment la venda del 15% de Serveis Funeraris de Barcelona, segons ha publicat ‘Tot Barcelona’ i tal com consta al portal de contractació […]

Avatar
Agències 21/10/2020

ACN Barcelona.-Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha aturat provisionalment la venda del 15% de Serveis Funeraris de Barcelona, segons ha publicat ‘Tot Barcelona’ i tal com consta al portal de contractació pública de la Generalitat. B:SM ha pres aquesta decisió a l’espera que el Jutjat del Contenciós Administratiu 17 resolgui la mesura cautelar de suspensió del procés que demana Pompas Fúnebres Mediterráneas, mentre el tribunal no es pronuncia sobre la impugnació que aquesta firma ha presentat a la subhasta, i que el jutjat ha admès a tràmit. L’Ajuntament calcula que el Contenciós decidirà en una setmana si suspèn o no el procediment mentre resol la impugnació. En cas que descarti la mesura cautelar, el consistori continuarà amb la subhasta.

(S’actualitza la informació amb el punt de vista de l’Ajuntament de Barcelona)Fonts de l’Ajuntament han indicat a l’ACN que per a l’execució de la venda, acordada al plenari del febrer passat, s’està seguint el procediment “amb tot el rigor jurídic”. Per això s’ha decidit ajornar la tramitació de la venda “per respecte” a la decisió a prendre pel jutjat sobre la mesura cautelar. Des del consistori esperen que aquesta decisió es produeixi en el termini aproximat d’una setmana. A partir d’aquí, si la decisió és contrària a la mesura cautelar -i per tant no l’atura- “es continuarà amb el procediment de venda”.El ple de de finals de febrer va aprovar vendre el 15% de la participació municipal a Serveis Funeraris de Barcelona (SFB), les últimes 195 accions que el consistori encara té. El govern d’Ada Colau aconseguia aprovar la subhasta amb el suport d’ERC, el PP i Barcelona pel Canvi, mentre que JxCat i Cs hi votaven en contra.La venda ara suspesa completaria el procés de privatització iniciat l’any 98 quan el Grup Mémora va adquirir el 49% de la participació. Actualment aquest grup té el 85% de les accions de Serveis Funeraris de Barcelona.En un ple extraordinari al 2019, l’oposició (entre ells ERC i PSC) va tombar llavors a Colau la venda d’aquest 15%, igual que també va tombar-li la creació d’una funerària pública.Després que un informe apuntés que el valor de les accions s’estava devaluant, el govern municipal va intentar aprovar la venda ja aquell any al·legant que sense desprendre’s d’aquesta participació l’Ajuntament no podria gestionar una funerària pública.

Relacionats