Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024
Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024

Arrimadas defensa que el TC pugui “qüestionar l’aprovació de lleis” al Congrés: “És un procediment democràtic”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha defensat que el Tribunal Constitucional (TC) pugui “qüestionar l’aprovació de les lleis que s’aproven” al Congrés. “És un procediment democràtic, la majoria parlamentària no et dona un poder absolut”, ha sostingut en una roda de premsa al Congrés dels Diputats. Així mateix, Arrimadas ha exigit al líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, que “assumeixi la seva responsabilitat” com a líder de l’oposició i presenti una moció de censura contra el govern de Pedro Sánchez. “El millor candidat per a una moció de censura és el líder de l’oposició”, ha afegit la líder de Cs, que ha assegurat que, independentment de la decisió del TC dilluns, el govern espanyol farà “declaracions infames atacant els jutges”.

Cs impulsarà un escrit de rebuig als “atacs a l’oposició i als jutges” perquè s’hi sumin altres forces de l’oposició. “Des d’un govern d’Espanya no es pot qüestionar la feina dels jutges, per suposat que hi ha votacions que poden ser revisades per la justícia”, ha insistit la seva presidenta.

Publicitat

Arrimadas ha afirmat que “el procés ha sortit del Parlament per ficar-se al Congrés” i ha criticat que el govern espanyol va utilitzar aquest dijous al ple “el mateix procediment parlamentari que van utilitzar els independentistes els dies 6 i 7 de setembre del 2017”. “Té el mateix objectiu, fer més fàcil per al separatisme poder malversar, declarar la independència i repetir el cop”, ha dit. 

També ha assegurat que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, “té una doble vara de mesurar” i diu que li recorda a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. “Al Congrés no es pot dir colpistes als condemnats amb sentència ferma per sedició, però sí que es pot dir colpistes als membres del TC”, ha criticat.

Així mateix, Arrimadas ha assegurat que el PSOE està fent “el que criticava l’any 2017”. “Va ser un any en què el PSOE encara defensava la feina dels jutges i del TC i s’indignava i abandonava les votacions al Parlament de Catalunya”, ha subratllat. “Que rectifiquin, perquè la degradació en la defensa dels principis institucionals en tan pocs anys és sorprenent”, ha afegit.

<strong>Lideratge de Ciutadans</strong>

Pel que fa a la disputa pel lideratge del partit liberal del vicesecretari general i diputat al Congrés, Edmundo Bal, Arrimadas ha assegurat que no pot entendre com, “en la pitjor setmana del govern de Sánchez”, un company seu pugui “anar a les entrevistes” a criticar-la. “No faré campanya en contra del meu company”, ha dit la líder del partit, que ha avançat que està treballant en l’elaboració d’una “llista de consens”. “És el moment de donar protagonisme a altres companys amb talent que mereixen l’oportunitat de tenir l’atenció del partit”, ha afegit.

Arrimadas ha anunciat que li agradaria que aquesta “llista de consens” estigués encapçalada per “persones que seran candidates al maig” a les eleccions municipals. “La solució per al partit és un consens, no un conflicte”, ha conclòs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió