Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Àries i llums vermelles a la Font Màgica de Montjuïc per celebrar el 175è aniversari del Liceu

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Font Màgica de Montjuïc ha ofert un espectacle diferent aquest dilluns al vespre per sumar-se als actes del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu. Després del concert de commemoració celebrat diumenge al teatre de la Rambla, avui la celebració s’ha traslladat a la instal·lació de Montjuïc. A les nou del vespre la font s’ha encès com altres dies, però avui amb un repertori d’àries i cançons lligades a la història del Liceu i amb llum i ‘coreografia’ especials per a l’ocasió. L’audiència que s’hi aplegava, molts d’ells turistes, ha gaudit amb la proposta, de trenta minuts de durada. També avui, alguns dels campanars d’esglésies de Ciutat Vella han fet repicar les campanes per felicitar el Liceu.

En la parcel·la visual, l’espectacle ha reforçat el color vermell, el mateix que identifica la imatge corporativa del Liceu. La selecció de peces ha arrencat amb el clàssic ‘Barcelona’, de Montserrat Caballé i Freddie Mercuri.

Publicitat

Després ha enfilat una sèrie de valsos com ‘El Danubi Blau’ i altres peces vieneses com la ‘Marxa Radetzky’. Aquesta part ha recuperat un fragment del Piromusical de la Mercè 2013, que va tenir Viena com a ciutat convidada. En el tram final han sonat un seguit d’àries o fragments d’àries d’òperes tan populars com ‘El barber de Sevilla’, ‘Carmen’, Aida’, ‘Turandot’, i ‘Les Valquíries’ i ‘Lohnegrin’, entre altres. Aquest segon, era també un fragment del Piromusical de la Mercè 2019, que va homenatjar precisament el Liceu en els 20 anys de la seva reobertura.

L’espectacle especial d’aniversari del Liceu a la Font de Montjuïc es repetirà els propers 7, 8 i 9 d’abril.

En paral·lel al xou, aquesta tarda diverses esglésies del centre de Barcelona s’han sumat a les felicitacions al teatre de la Rambla, i ha les sis de la tarda han fet repicar les seves campanes a l’uníson. Hi ha participat l’Església de Santa Anna, la Basílica de la Mercè, la Basílica de Sant Just i l’Església de Betlem.

El Carilló de la Generalitat de Catalunya també s’ha sumat a la mateixa hora a la celebració d’aquest 175è aniversari i ha dedicat al Liceu l’audició de carilló d’aquest dilluns. Ha sonat una selecció de temes d’òpera a càrrec d’Anna Maria Reverté. En aquest tipus d’audicions, el carilló es pot sentir des dels carrers del Barri Gòtic.

<strong>La ressaca del concert</strong>

Tot plegat, l’endemà del concert especial d’aniversari que va acollir diumenge el Liceu i el dia abans que l’equipament presenti la programació de la temporada 2022-2023. El recital, ahir, va ser un espectacle coral amb grans veus de la lírica internacionals, i que va estar precedit per una actuació sorpresa des dels balcons del Cercle del Liceu que va sorprendre els vianants i el públic que entrava al concert. El van protagonitzar músics de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Al vestíbul, hi lluïa la feina dels floristes de la Rambla, que es van afegir a la celebració engalanant els accessos i el hall del teatre líric.

El Carilló de la Generalitat de Catalunya se suma a la celebració d’aquest 175è aniversari dedicant-hi l’audició de carilló del dilluns 4 d’abril, a les 18 h, amb la interpretació d’una selecció de temes d’òpera a càrrec d’Anna Maria Reverté. En aquest tipus d’audicions, el carilló s’escolta des dels carrers del Barri Gòtic.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió