Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Aragonès titlla el model de finançament d'”espoli fiscal crònic” que “només” es pot solucionar amb la independència

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha titllat aquest dilluns el model de finançament d”espoli fiscal crònic” i ha dit que “només es pot […]

Avatar
Agències 03/08/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha titllat aquest dilluns el model de finançament d”espoli fiscal crònic” i ha dit que “només es pot solucionar” amb la independència, el mateix dia en què s’han publicat les dades del 2018, en el qual Catalunya es va mantenir com una de les comunitats més penalitzades pel model de finançament autonòmic amb recursos per sota de la mitjana territorial. En un missatge a les xarxes socials, el titular d’Economia ha criticat el sistema per “caduc i arbitrari” i ha lamentat que “un any més” Catalunya torna a rebre recursos per sota la mitjana. “Es el tercer territori que més aporta i el desè en rebre”, recorda Aragonès.

Es tracta del novè exercici consecutiu amb aquest dèficit, segons el Departament d’Economia i Hisenda, que recorda que només l’any 2009 Catalunya va quedar per sobre de la mitjana. En aquest sentit, Catalunya es manté com el tercer territori que més ingressos tributaris per habitant aporta (2.967 euros) i el desè en recursos obtinguts (2.664 euros), el catorzè si es té en compte el diferencial de preus. Així, Catalunya paga un 19,5% més en comparació amb la mitjana espanyola però percep un 1,2% menys.