Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Aprovat un decret per regular les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret per regular les escoles autoritzades que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa. La nova normativa entra en substitució d’una […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret per regular les escoles autoritzades que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa. La nova normativa entra en substitució d’una que datava de l’any 1993 i pretén potenciar les escoles que imparteixen aquest tipus de formació, mitjançant la definició d’elements comuns que garanteixin la seva qualitat. Així, el nou decret determina quins són els objectius de les escoles, els programes que han d’impartir, els requisits d’espais, la titulació del professorat, els òrgans de govern necessaris i els efectes dels estudis. A Catalunya hi ha gairebé 300 escoles d’aquest tipus -230 de música i 67 de dansa- que formen més de 60.000 alumnes.

En els acords de Govern aprovats aquest dimarts, l’executiu assegura que “després de 25 anys cal adaptar l’evolució social i educativa” dels programes. Amb tot, l’objectiu de la nova normativa és “fomentar l’interès envers la música i la dansa des de la infància i al llarg de la vida”.