Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Antifrau reclama reprendre amb urgència els treballs per a una llei de protecció als alertadors

ACN Barcelona.-El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, reclama reprendre amb urgència els treballs de la ponència de la Proposició de Llei de protecció de les persones […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, reclama reprendre amb urgència els treballs de la ponència de la Proposició de Llei de protecció de les persones alertadores. La ponència, recorda l’oficina, va decaure en acabar la legislatura el mes de desembre passat, la directiva europea ha d’estar transposada el 17 de desembre d’enguany i és Antifrau qui ha d’assumir les competències com a institució de protecció dels alertadors. Gimeno ho ha expressat en el marc de la primera trobada institucional amb el president de la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament, Jordi Terrades. També li ha traslladat “la necessitat” d’establir més mecanismes de comunicació entre les dues institucions.

Per al director de l’ens, això pot servir per canalitzar de forma permanent estratègies i iniciatives d’Antifrau, més enllà de presentar els resultats anuals de la memòria de l’oficina anticorrupció. Gimeno també ha traslladat al president de la CAI la voluntat d’assumir competències en matèria de gestió de conflictes d’interès i ha afirmat que és necessari reconèixer la potestat reglamentària a Antifrau per desenvolupar l’estructura organitzativa de l’Oficina i adaptar-la a les noves necessitats, com ara l’increment de denúncies en els darrers tres anys i mig. Gimeno també ha exposat, en el marc d’aquesta primera reunió institucional, la necessitat d’arribar a un compromís “inequívoc” de tots els grups parlamentaris per a la renovació dels càrrecs que ocupen llocs de rellevància institucional en els organismes de supervisió i control.