Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Alstom entrega els primers tramvies d’Atenes fabricats a la planta de Santa Perpètua

ACN Santa Perpètua de Mogoda.-Alstom Espanya ha lliurat a l’autoritat del transport d’Atenes, Attiko Metro, els dos primers tramvies d’última generació Citadis X05, fabricats íntegrament a la planta de Santa […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Santa Perpètua de Mogoda.-Alstom Espanya ha lliurat a l’autoritat del transport d’Atenes, Attiko Metro, els dos primers tramvies d’última generació Citadis X05, fabricats íntegrament a la planta de Santa Perpètua de Mogoda. En les properes setmanes, es faran les primeres proves dinàmiques amb els nous combois. La previsió és que puguin començar a operar amb passatgers el mes de febrer de 2021. Aquests trens incorporen tecnologies de darrera generació per reduir el consum d’energia, optimitzar el cost de cicle de vida i millorar el confort. Formen part del contracte que Alstom va signar amb Attiko Metro el mes de juliol de 2018, valorat en més de 50 MEUR, per a fabricar 25 aparells. S’espera que el lliurament de l’últim comboi es completi a finals de maig de 2021.

Aquests trens ofereixen una millor experiència de viatge als passatgers, amb un 20% més de superfície de vidre, sistemes LED per una il·luminació suau i homogènia, grans seients individuals i sistemes d’informació amb pantalles de gran format. Tenen cinc cotxes cadascun, mesuren 33 metres de llarg, i disposen d’una capacitat màxima de 294 passatgers. A banda, incorporen portes dobles repartides al llarg del tramvia, de forma que asseguren una millor accessibilitat.El Citadis X05 és l’última evolució de la gamma de tramvies Citadis d’Alstom. Compta amb una sèrie de noves tecnologies, entre les quals s’inclouen motors d’imants permanents, un sistema de climatització més eficient i sistemes de gestió auxiliar que permeten reduir el consum d’energia en un 25%. Una major simplificació en la integració i el manteniment dels subsistemes permeten, per la seva banda, reduir el cost al llarg de tot el cicle de vida. Els tramvies, a més, són reciclables en un 97%.Fins a la data, s’han venut més de 2.700 tramvies de la gamma Citadis a més de 60 ciutats a tot el món.